Српска напредна странка - Srpska napredna stranka, Izbori 2012

Home Конференције за новинаре Kонференције за новинаре Александар Вучић и Адам Шукало - 18.06.2010.

Александар Вучић и Адам Шукало - 18.06.2010.

AddThis Social Bookmark Button
Translation not available

Адам Шукало: Хвала господине Вучићу. Ево ја ћу да се представим, ја сам Адам Шукало, председник СНС у РС и просто ево у уводу да кажем пар реченица. У октобру месецу се организују избори, СНС ће самостално учествовати на тим изборима. СНС је почела да делује у РС, добро се припремила за ове изборе, зато што грађани РС желе промене и ми као једна велика породица желимо да помогнемо грађанима и РС и грађанима Србије у сваком моменту у оном сегменту у којем треба да се десе промене, без обзира о чему је реч. Отворен сам за ваша питања.Толико, хвала вам.

Александар Вучић: Мислим да је наш циљ у најмању руку да можемо да будемо трећа политичка снага после ових избора у РС. Као што знате, у Србији увек једини могући резултат којим смо задовољни је да будемо први, а за почетак за ову прву годину бићемо задовољни и трећим местом у РС.
Изволите ако имате било које питање?
Ми ћемо наравно одржати митинг на Видовдан желим то да вас обавестим и од понедељка крећу велике припреме, биће присутан велики број људи. Доћи ће из околних округа и различитих места у Србији људи, показаћемо нашом бројношћу нашу политичку снагу, велику политичку силу која жели промене, која жели промене у економији, у социјалној сфери, у политичкој сфери, која жели бољи политички однос према политичким противницима од онога какав данас режим и режимске странке имају, али ћемо ми на том митингу тражити и не само указивати на наше ставове већ ћемо тражити и равноправне услове за изборе. Ми сад знамо да режим припрема изборе у марту месецу, ми ћемо тражити равноправне услове, то значи да оно што финансирају сви грађани мораће да се понаша на коректан начин, мораће да се понаша у складу са правилима професије и мораће да се поштује опозиција. Немогуће је да имате у једном Дневнику 11 министара усликаних као да не знам шта раде, а да о било којем од тих питања, иако су изречени, не буде пуштен ниједан став опозиције и оних који су заиста опозиционо орјентисани данас у Србији, јер хајде да говоримо сасвим отворено, или су пата карте или је мала предност опозиције у односу на власт.

Што се тиче свих истраживања на нивоу Србије, а ако ви имате само режим који се промовише на РТС-у, дакле говорим о ономе што би требало да буде јавни сервис, а постоје приватни партијски сервиси ДС и њених функционера, то је ствар са којом ми нећемо моћи да се помиримо. Наравно, мирно и демократски ћемо протествовати против тога, нећемо спаљивати РТС као што су они који данас управљају.

Новинар: Јел митинг остаје у Крушевцу?
Александар Вучић: Да, у Крушевцу. Добићете позиве, ми ћемо наравно за све који желе да иду обезбедити мини бусеве, аутомобиле да вам буде удобно и да можете да дођете. Мислим да ће бити огроман скуп, дакле не би да говорим да ми као велика странка доводимо по списку много људи, а колико ће доћи овако, свакако ће Крушевац бити препун људи 28. јуна.

Новинар: Да ли водите преговоре са ДСС у вези митинга?
Александар Вучић: Немамо преговоре, добродошли су, наша врата су широм отворена, наша рука испружена, а преговора нема.

Новинар: Да ли имате неку повратну информацију у вези тога?
Александар Вучић: Немамо повратну информацију, ви знате да ми никада не лажемо, ево до овог секунда немамо никакву информацију.
Изволите да ли имате још неко питање, ако не хвала вам најлепше.

Контакт

Српска напредна странка
Палмира Тољатија 5, III спрат
11070 Нови Београд, Србија
Информације тел: +381 (11) 655-7486;
Извршни одбор тел: +381 (11) 655-7033
Контакт тел за медије: +381 (11) 655-7040
Факс: +381 (11) 655-7491

informativna-sluzba@sns.org.rs;
izvrsni-odbor@sns.org.rs;
pravni-savet@sns.org.rs
ekonomija@sns.org.rs