Пресс, 16.07.2010.
БЕОГРАД - Председник СНС-а Томислав Николић поручио је са Хиландара да није отишао на Свету гору да се замонаши, како је то јуче у парламенту наговестила шефица посланичке групе Г17 Сузана Грубјешић. Николић каже да је на Хиландар отпутовао са делегацијом СНС-а, који сноси све трошкове путовања, и поручио да се неће замонашити док не сруши власт.
Подсетимо, Сузана Грубјешић је коментаришући Николићев захтев да Административни одбор не расправља о мандату Драгана Шормаза док се он не врати из Грчке, упитала да ли је Николић на службеном путовању и шта ће бити са седницом АО ако се он на Хиландару замонаши.
- Није ме овде послала Скупштина, већ странка. А што то брине Сузану Грубјешић да ли ћу ја да се замонашим? Шта ће то да промени у односима између мене и ње? Да ли би монашки статус променио мој значај у њеним очима? - упитао је Николић.
Он је поручио властима да се не надају да ће се замонашити док не обори режим:
- Знам да то многи прижељкују, међутим, Србији сам потребан као неко ко ће оборити власт. А после тога, када спасемо Србију, можда могу и да се замонашим.
Упитан откуд да је баш сада, након информације да је на њега припреман атентат, отишао у посету Хиландару и да ли су са њим у пратњи полицајци из Србије који га обезбеђују, Николић је рекао:
Овде сам као представник странке, још раније смо испланирали ово путовање. А шта радим овде? Па, зна се већ шта се ради на светој земљи, сваки верник то зна и свако ко може овде да дође, да ово види и проживи, треба да дође. Чекам да стигну и припадници МУП-а Србије који су ми додељени, али овде има доста и грчке полиције. А и Бог ме чува. Никаквих непријатности нисам имао, никакав проблем, ни током путовања, ни овде у Грчкој - закључио је Николић.