Архива новинских чланака

Курир - Томислав Николић - 30.09.2011.

Уз свој народ
Николић је поручио да је, нажалост, „била потребна оваква трагедија, коју су изазвали Кфор и Еулекс, да се цела Србија уједини“.
- Дошли смо овде да кажемо да смо сада, али и да ћемо увек бити уз свој народ! Спремни смо и нудимо Србији потпуну помоћ. И молимо оне који одлучују о судбини ових људи да укључе целу Србију у решавање ових проблема - рекао је Николић и додао да је „тешко гледати људе који су рањени у леђа док су носили друге рањенике и док је њих неко носио“.
То је, како је казао, јасан знак шта можемо да очекујемо.
- Треба да покажемо свету како се овде убија недужан и голорук народ - навео је Николић и упутио захтев Влади Србије да сазове ванредну седницу парламента, на којој би се чули даљи планови о КиМ. Лидер напредњака је рекао и да СНС никада није умањивао шансе Србије да сачува јужну покрајину.
- Нећемо то рећи ни данас. А можемо много да помогнемо, на било који начин. Сада не смемо да се делимо на плаве, жуте, црвене... - нагласио је Николић.

Нећемо бити кочница
Обилазећи северну Митровицу, где су их грађани поздрављали и сваки час тражили помоћ, Вучић је поновио да ће бити уз свој народ.
- Можемо да се разликујемо по другим питањима, али нема смисла да се разликујемо по питању суза ових рањеника. Жеља ових људи је да Србија има било какав, али макар јединствен став по питању КиМ. Ми им у том послу нећемо бити кочница - рекао је Вучић. Како нам је казао, грађани КиМ се и даље уздају у Србију.
- Људи су радосни када смо с њима, јер виде да се не разликујемо од њих. Ми не нудимо чаробне штапиће, али им нудимо сву могућу подршку - казао је Александар Вучић.

Снимите филм о Јарињу

Томислав Николић је током разговора с рањеним Србима дошао на интересантну идеју.
- Имате ли сву документацију о овом нападу? Било би добро и документарни филм да се направи.