Архива новинских чланака

Политика - Томислав Николић - 04.01.2012.

Николић негира да из његовог позива Тадићу на разговор о Косову провејава спремност на прављење заједничке Владе с Демократском странком. С друге стране, Николић СПС-у поручује да нема ништа од постизборне коалиције ако наставе у кампањи да говоре да им је ДС партнер.

Према речима Николића, ко победи на изборима формираће владу и ако то буде СНС, та странка ће одредити председника владе, а „претпоставља” да ће то бити он, као што ће бити и председнички кандидат, ако СНС процени да влада може да функционише без њега на свом челу.
Упитан о решењу СНС-а за Косово, Николић је одговорио да би идеје о томе требало да износи онај ко је на власти, али тврди да га његова странка свакако има и да би рекао Тадићу, „ако хоће да пита шта да се ради”.

Николић је био за то да преговоре воде највише политичке личности Београда и Приштине и то о статусу, али сматра да је Хашим Тачи неприхватљив као преговарач док постоји оправдана сумња да је чинио зверства. Према оцени Николића, сада преговарају „анонимни преговарачи”, а заправо све те одлуке доносе председници, „само што не преузимају одговорност”.
Разочарани интелектуалци

Заговорници „белих листића” заправо су разочарани београдски интелектуалци, углавном они који су пуну подршку дали ДС-у и сада не желе да кажу да постоји друга опција, оценио је Николић и указао да бојкот није никаква порука, јер би грађани требало да бирају, а не да апстинирају.