Архива новинских чланака

Пресс - Александар Вучић - 08.10.2011.

- Ипак, сетили сте се да се са Зукорлићем састанете неколико месеци пред изборе, у време док муфтија оштро напада власти у Србији. Очекује ли СНС заузврат подршку муфтије Зукорлића на предстојећим изборима?
- Зукорлић је био савезник Бориса Тадића, тајно су се састајали, Тадић га је молио за подршку пред прошле изборе. Ми за подршку никог не молимо, само нудимо помоћ за решавање проблема.

- Шта сте то понудили Зукорлићу као опозиција?
- Још свега неколико месеци ћемо бити у опозицији.

- Али, док сте у опозицији немате никакве механизме за решавање напетости у Санџаку, за коју сте сами тврдили да производи управо муфтија?
- Почињемо на време да се бавимо нагомиланим проблемима.

- Да ли је СНС овим састанком Николића и Зукорлића окренуо леђа Расиму Љајићу и Сулејману Угљанину?
- Нисмо никад имали односе са Угљанином. А што се тиче Љајића, и он је део владајуће коалиције.

- Јавност је мало изненађена, пошто се врх СНС састаје са људима које сте до јуче ви или Николић жестоко нападали, попут Милорада Додика, Јанеза Јанше, Зукорлића?
- С ким ћемо се ми састајати, наша је ствар. Да неће да нам забране? Ни са ким, укључујући и Зукорлића, нисмо разговарали тајно, а главни разлог тог сусрета је да сви народи у Србији живе у разумевању, миру и слози. Додик и Јанша су важни за будућност Србије и нарочито њен привредни опоравак. Разуме се да нам је Додик најближи.