Архива новинских чланака

Вечерње новости - Александар Вучић - 26.03.2012.

Зашто сте толико убеђени у победу на Ђурђевдан?
- Зато што верујем у Србију и њене грађане. Сигуран сам да има много више људи који желе промене од оних који желе останак и опстанак ове лоше власти. Ми нудимо конкретан план, а они само приземне нападе на политичке неистомишљенике. Зато сам уверен у победу.

Стрепите ли да нећете моћи да формирате владу, пошто сте практично упућени на
сарадњу са СРС и ДСС, док ДС има шири круг потенцијалних савезника?
- Наши савезници су грађани, а како ће се други политички субјекти опредељивати видећемо после избора.

Николић каже да ће после избора најпре да позове Коштуницу. Да ли сте спремни да прихватите захтев ДСС о политичкој и војној неутралности, зарад учешћа у власти?
- Учешће у власти није и не може да буде важније од нашег програма. Ми јесмо за војну неутралност, али желимо улазак земље у Европску унију, као и најближе односе са Русијом и Америком.

Ако вам баш Дачић буде неопходан за формирање владе, да ли ћете га позвати на разговоре?
- Нас занима програм, а не техничке могућности.

Кандидује ли се УРС оштрим ставом према влади за вашег будућег партнера? Да ли има шансе да са Динкићем склапате савез?
- Чини ми се да су Тадић и Динкић нераздвојни тандем и мораћемо обојицу да победимо.

Може ли Шешељ својим последњим наступима у Хагу да вам преотме део бирача?
- Људи увек бирају будућност, а њему желим брз повратак.

Да ли је тачно да сте новац за кампању добили и од Цанета Суботића, како он тврди?
- Кампања Демократске странке је бесмислена, а види се и по томе што они и радикали месецима имају билборде и спотове, а ми тај новац, очигледно, немамо.

Како је Николић могао за кампању да заложи стан који још отплаћује?
- Још га није заложио. Рекао је - ако буде требало и то ће да уради, управо зато што немамо новца као режимске странке.

Да ли имате утисак да нисте жестоко кренули у кампању? Као да сте цео ангажман свели на причу о јавним набавкама и канцеларији за брзе одговоре...
- Ми смо једини који су понудили конкретне планове и решења. Ако жестина кампање треба да се огледа у ружним речима онда је ДС већ победила. Ми побеђујемо у темама које су од интереса за грађане Србије. Нас занима како ћемо на јавним набавкама да уштедимо 600 милиона евра и како да запослимо Србију. Не бавимо се плановима за уништење наших противника.

Да ли можете да победите Ђиласа у Београду?
- Свестан сам да улазим у неравноправну битку, али сам убеђен да ће наш план за Београд добити подршку грађана. Глас за СНС је глас за брзу и ефикасну легализацију, увођење нове пореске политике, укидање пореза на минималне плате, смањење фирмарина, такса и осталих дажбина. Обезбедићемо посебан додатак од 300 евра месечно свим мајкама са четворо и више деце. Наш кључни циљ је да запослимо Београд.

НИКОЛИЋ ЈЕ НАШ КАНДИДАТ

КАДА ћете објавити име кандидата за председника? Спекулише се да би то могла да буде Јоргованка Табаковић, ако буду расписани и председнички избори...
- Јоргованка је дивна, успешна и способна жена, а о кандидату за премијера смо се већ изјаснили. Уколико не буде председничких избора, то је Томислав Николић.

НЕ МОЛИМО БЕРЛИН

Да ли сте недавном посетом Берлину у ствари "куповали" подршку Немачке за изборе?
- Никога нисмо молили, нити је то наш манир. Саговорницима у Берлину представили смо наше планове како да запослимо Србију и позвали немачке инеститоре да улажу у нашу земљу. Задовољни смо посетом без обзира на то што се нисмо сложили са немачким званичницима око питања Косова и Метохије.