Народна скупштина

Александар Мартиновић – Седница Народне скупштине РС – 12.10.2016

Даме и господо народни посланици, па господине Шешељ, ако и једна странка се није додворавала јавном мнењу, па није се додворавала СНС. Па кажите ми јел било популарно, јел било додворавање јавном мнењу и народу рећи – људи, морамо да лимитирамо запошљавање у јавни сектор, људи, морамо да смањимо један део пензија, иначе ће нам држава отићи у банкрот, морамо да стегнемо каиш не би ли наша деца живела боље.

Ево и сад, на овој теми око Косова и Метохије. Па можемо и ми, нисте ви већи Срби од нас. Можемо и ми сада да ударамо у таламбасе и да кажемо – јуриш, сви на Косово, бранимо свету српску земљу, итд, али да неко други иде на Косово, а ми да седимо у Београду и да кажемо да смо велики Срби.

Не, водимо рационалну, разумну, мудру политику, зато што хоћемо да сачувамо живе српске главе. Зато што хоћемо да сачувамо српску економију од пропасти.

Па већа би нам била популарност. Та популарност о којој ви говорите. Ја сам разумео шта сте ви хтели да кажете. Та популарност се врло брзо стиче, али врло брзо се и губи, али политика коју ми промовишемо је политика која даје резултате дугорочно.

У том моменту када је смањен један део један део пензија, кад су ограничене плате, кад смо ограничили запошљавање у јавни сектор, највећи део народа је то дочекао на нож, али су људи врло брзо схватили да је то једини начин да консолидујемо у фискалном смислу државу и да кренемо путем економског опоравка. Дакле, немојте нама да пребацујете да се ми додворавамо јавном мнењу.

Кад бисмо чинили то о чему ви говорите, па ми би на изборима освојили не 50 него 80% гласова, али питање је шта би било са државом Србијом, и није ствар у томе да ли ћемо ми, господине Шешељ, једног дана отићи са власти или не, у природи је сваког демократског система да странка која је на власти, једног дана то не буде, али сам сигуран да СНС нећете победити ни ви …