Саопштења

Ђурић: Јеремић је најчвршћи ослонац Приштине у Београду

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 04.11.2019.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe

 

Вук Јеремић је годинама предано радио на учвршћивању једнострано проглашене независности Косова, и до данас је остао најчвршћи ослонац Приштине у Београду, нападајући синхронизовано са албанским сепаратистима и њиховим спонзорима председника Александра Вучића.

Јеремић се у прошлости играо интересима Србије и све их је разбио у парампарчад, довевши самопроглашено Косово на праг чланства у Уједињеним нацијама.

Једини разлог што је Косово и даље самопроглашени провизоријум, а не пуноправни члан међународне заједнице, јесте тај што смо успели да повратимо кредибилитет наше државе у односу са земљама које су у Савету безбедности наши савезници у одбрани српских интереса у јужној покрајини.

Док су у Јеремићево време пљуштала признања једнострано проглашене независности Косова, данас, захваљујући политичкој снази и кредибилитету председника Вучића, многе државе повлаче своју подршку сепаратистима у Приштини. Свако његово позивање на КиМ јесте очајнички покушај прања биографије, али Јеремић је толико прљав да га не могу опрати Сава и Дунав.

Његов једини задатак данас јесте да ослаби председника Александра Вучића и Српску напредну странку као једине гаранте чврсте и непоколебљиве одбране српских националних интереса.

Јеремић је ангажован да Србију поново баци на колена, како би албански спонзори могли да наставе тамо где су стали у тренутку када је жута камарила због своје корумпираности и неспособности отерана са власти.

 

Служба за информисање

Српска напредна странка