Саопштења

Ђурић: Јеремићева једина политичка мисија наношење штете Србији

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 11.06.2019.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Вук Јеремић је још једном потврдио да је његова једина политичка мисија наношење штете сопственој земљи, и то је постало јасно чак и грађанима који су донедавно подржавали опозицију а данас се масовно дистанцирају од протеста на чије су чело стали Јеремић и његови једнако компромитовани сарадници из Савеза за Србију.

Они који су у Србију увели моторне тестере и насиље над женама као метод политичке борбе остали су без подршке и данас их презиром и неодобравањем кажњава чак и део грађанства ненаклоњен владајућој коалицији.

Њихово истрајавање у бесмисленом бојкоту парламентарне демократије и политика неаргументованих напада, лажи и говора мржње, загадили су политичку климу у Србији, али и потврдили да стварање конфликтне политичке атмосфере јесте искључиво у интересу развлашћене ДОС-овске политичке елите, а не у интересу грађана који се масовно ограђују од такве опозиције. 

Српска напредна странка ће, за разлику од оних, који мржњом и насиљем настоје да се наметну као политичка алтернатива, наставити да радом и резултатима оправдава огромно поверење грађана, да ради на јачању економије, стварању нормалног грађанског друштва и да се бори за државне и националне интересе.

Јеремић данас изгледа уморно, јер досадило му је очигледно да понавља једне исте празне клевете и оптужбе у које ни сам не верује, и очекујем да веома брзо огласи одлазак у политичку пензију, као што су то пре њега учинили и неки други лидери српске опозиције.

То не значи да је ослобођен одговорности за све што је чинио, јер грађани заслужују да знају ко финансира његове скупе и монденске животне навике, и за какве противуслуге је добио огромне девизне износе од Патрика Хоа и владе Катара.