Саопштења

Ђурић: Србија је захваљујући Вучићу слободна и независна држава

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 03.07.2019.

 

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић састао се у Москви, на маргинама међународног форума „Развој парламентаризма“, са државним и страначким представницима великог броја земаља, са којима је разговарао о продубљивању билатералних политичких и економских односа, као и о широком спектру геополитичких тема.

Ђурић је имао прилику да разговара са високим званичницима Русије, Белорусије, Северне Кореје, Етиопије, Белизеа и Мозамбика, који су изразили велику заинтересованост за наставак изградње односа са Србијом и Српском напредном странком.

У разговорима је постигнута сагласност да се савремени политички односи у свету морају градити уз поштовање принципа суверености држава, и у духу пријатељства и равноправности.

Ђурић је истакао да је политика Србије данас управо руковођена тим принципима и фокусирана на економски и демократски развој, те да је стратешко опредељење председника Александра Вучића стварање стабилних регионалних односа и мирно превазилажење спорова и несугласица.

Србија је, како је истакао Ђурић, захваљујући председнику Вучићу данас слободна и независна држава, са правом да суверено одлучује о томе са ким ће изграђивати односе и пријатељства.

Тродневни међународни форум „Развој парламентаризма“ окупио је представнике 145 држава и међународних организација, као и званичнике великог броја странака из свих делова света.

На агенди скупа била је широка лепеза тема, од међународне безбедности, преко дигиталне економије и улоге медија у креирању политичких процеса, до улоге међународних парламентарних институција у савременом свету.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА