Саопштења

Ђурић: Тадић је био главни креатор политике према Косову и Метохији

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 06.09.2019.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Своју способност и решеност да брани српски народ на Косову и Метохији и његове интересе Борис Тадић је показао у марту 2004. године, када су наши сународници били изложени најбруталнијем погрому, док се власт у Београду правила да се то догађа на неком другом континенту.

Јасно је да је Тадић био главни креатор политике према Косову и Метохији док је био на власти, али радије се крио иза, како каже, разговора на техничком нивоу, на које је слао безначајне индивидуе како се грађани Србије не би досетили да је на делу продаја националних интереса за опстанак једног режима на власти.

Није било ничег "техничког" у томе што је Тадић изместиo дијалог о Косову и Метохији из Уједињених нација на терен Европске уније, нити у исцртавању фактичке границе између централне Србије и њене јужне покрајине, нити у очигледно намерно оркестрираном фијаску Србије пред Међународним судом правде.

Власт предвођена председником Александром Вучићем и Српском напредном странком наследила је од Тадића ситуацију у којој се од нас очекивао наставак политичке и дипломатске безусловне предаје, али читаву деценију успевамо да одолевамо притисцима и да ствари полако преокрећемо у нашу корист.

Да има имало људске и политичке пристојности Тадић више никада не би изустио ниједну реч о Косову и Метохији, јер за собом је оставио пустош у сваком смислу.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА