Саопштења

Ђурић: За Јеремића и његове партнере КиМ је естрадна тема

САОПШТЕЊЕ ЗА  ЈАВНОСТ / 09.06.2019.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странке

 

Политички шарлатани су они који нису смели да на политички зрео и демократски начин у Народној скупштини са председником Србије размене мишљења о решавању косовско-метохијског проблема, а Вук Јеремић је најгласнији међу заговорницима бојкота парламентарне демократије у Србији.

За Јеремића и његове коалиционе партнере Косово и Метохија није горуће државно и национално питање, већ само једна од естрадних тема за ментално разгибавање и писање афоризама по друштвеним мрежама.

Јеремић је доследан само у једноме – у малициозности којом покушава да отежа сваки покушај Србије да поправи своју међународну позицију и поврати макар део онога што су Јеремић и његове некадашње партијске колеге изгубили и за српски народ и за српску државу.

Његов преговарачки дар избија из сваког политичког пораза Србије у време ДОС-овске власти, и што је Јеремић био даровитији то су порази Србије били катастрофалнији, а њена међународна позиција безнадежнија. Зато његове критике на рачун наше преговарачке стратегије и тактике немају никакву тежину, и сведоче само о његовој безграничној политичкој пакости.

Једина тема у којој се Јеремић показао као вешт преговарач јесте колико ће провизије да узме од Патрика Хоа, владе Катара и других иностраних спонзора за противуслуге о којима тек треба нешто више да каже домаћој јавности.

 

 

 

Служба за информисање

Српска напредна странка