Вести

Бабић: Србија јача од тајкунско-политичко-криминалних лобија

Владимира Цвијана није подржао ниједан одбор приликом кандидатуре за лидера СНС-а, истакао шеф посланичке групе СНС Зоран Бабић. За место председника напредњака није довољна подршка Мирослава Мишковића, већ је потребна подршка општинских и градских одбора, поручује Бабић.
 
Шеф посланика СНС-а Зоран Бабић изјавио је да Владимира Цвијана није подржао ниједан одбор приликом кандидатуре за лидера странке.
 
Бабић сматра да је разлог нервозе коју је, како је навео, у свом наступу показао посланик Цвијан, то што га као кандидата за председника СНС-а "није подржао ниједан месни одбор, а камоли општински и градски".
 
"Да би се неко кандидовао за председника СНС-а није довољно то што ће га кандидовати Мирослав Мишковић, већ је потребно да га кандидују чланови СНС-а, општински и градски одбори", рекао је Бабић Танјугу.
 
Према његовим речима, Цвијан ту подршку нема у СНС-у и то је разлог нервозе "коју је, нажалост, исказао у свом наступу пуном мржње, пакости и осећаја што не треба да буде видљиво, не само на политичкој сцени већ било где", рекао је Бабић.
 
СНС, нагласио је Бабић, функционише на демократским начелима. Истакао је да Статут странке дефинише и омогућава да сваки члан СНС-а може да се кандидује на сваку функцију, па и за председника, али да је за кандидатуру потребна подршка 15 општинских или градских одбора.
 
"Уколико Цвијан мисли да је процесуирање и судски епилог за Мишковића напад на његове пријатеље - онда је то у реду, или уколико мисли да су хапшења у операцији 'Гром', када су нас подржале институција ЕУ зато што смо са улица померили оне који су деци продавали наркотике, такође удар на његове пријатеље, могу и то да прихватим", рекао је Бабић.
 
Поручио је да ће Србија и даље "ударати" на оне који крше закон, "свиђало се то некоме или не".
 
"Србија ће бити јача од свих тајкунско-политичко-криминалних лобија који желе да нас зауставе у реформи друштва", поручио је Бабић.