Вести

Чучковић: Нови ауто-пут значајан је и за грађане и за привреду

Нови ауто-пут "Милош Велики", који ће сутра бити пуштен у саобраћај, биће значајан и за грађане Обреновца и за економију те београдске општине.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да су се у Обреновац у протеклих пет деценија досељавали људи из западне Србије и Републике Српске и да ће нови ауто-пут за њих значити бољу везу са родбином и родним местом.

"С обзиром да смо ми од нашег постанка практично енергетски центар Србије овде је велики број људи који се доселио у протеклих 50 година, пре свега због Термоелекране, из западне Србије и Републике Српске, Ужица, Ивањице, Вишеграда", рекао је Чучковић.

Многи који су, рекао је Чучковић, до сада ишли Ибарском магистралом до посла у Лазаревац, Уб или Лајковац, сада ће користити нови ауто-пут и наглашава његову важност и за привредну активност Обреновца.

"Наша највећа аутомобилска компанија која је у Србији изграђена у Обреновцу ће сигурно имати бржу кооперацију и са Фијатом у Крагујевцу и са аутомобилским компанијама у Чачку", навео је Чучковић.

Нови ауто-пут ће, истиче, за њих бити и бржа веза и безбеднији начин за проток робе и капитала.

"Суштински, када се буде завршио крак Обреновац-Сурчин и када ауто-пут буде добио свих 120 километара дужине, то ће значити сигурну будућност за све младе људе у Обреновцу који иду на факултете и на посао за Београд", рекао је Чучковић.

Како је рекао, са великим задовољством биће у недељу на отварању ауто-пута "Милош Велики" од Обреновца до Љига, уз присуство и великог броја грађана Обреновца.

 


 

Извор: Танјуг