Вести

Ђорђевић: Циљ нам је бољи стандард свих грађана

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић рекао је да је жеља била да се дође до повећања минималца имајући у виду да је циљ да то осете и други грађани, односно да се то осети и кроз повећање плата и пензија.

Циљ нам је више инвестиција и бољи стандард свих грађана, рекао је Ђорђевић и додао да се нада да ће и идуће године бити новог повећања минималца, а све у циљу да се достигне минимална потрошачка корпа, али и да се она престигне.

Влада Србије настоји да повећање буде у складу са реалним основама, истакао је министар.

Ђорђевић је додао да реформе које су започете 2014. имају као крајњи циљ бољи стандард свих грађана и подсетио да су на пример буџетске дотације за пензије раније износиле и 52 одсто, док данас износе 20,4 одсто са пројекцијом за идућу годину од 21,1 одсто.

Навео је податке закључно са 31. јулом 2019, који показују да је јавни дуг данас 23,8 милијарди односно 51,9 одсто, да је инфлација са двоцифрене смањена на 1,6 одсто, да је незапосленост смањена на 10,3 одсто и да је бруто раст инвестиција већи за 9,5 одсто у односу на 2018.

Такође, курс је стабилан и остварено је реално повећање бруто домаћег производа, што показује да Србија напредује у сваком смислу, додао је Ђорђевић.

 

 

 

Извор: Танјуг