Вести

Ђорђевић: Србија ће наставити да тражи правду за децу Гораждевца

У организацији Удружења породица киднапованих и убијених на КиМ, данас је у Београду обележено 16 година од страдања српске деце у Гораждевцу, а обележавању у "Спомен соби" присуствовао је министар за рад, социјална и борачка питања Зоран Ђорђевић, који је поручио да ће Србија наставити да тражи правду и кривце за тај злочин.

"Трагедија није почела пре 16 година, почела је одавно, кулминирала је 1998. и 1999. године, а траје и данас. Нећемо заборавити на жртве и нећемо престати да тражимо кривце и као представник Владе кажем: ''Косово је Србија и тако ће и бити заувек''", рекао је Ђорђевић.

Према његовим речима, трагично је када се данас чују поједини гласови из међународне заједнице да се злочини уопште нису дешавали и истакао да је дужност и обавеза државе да негује сећање на жртве и да тражи правду.

Како је навео, све што је радио председник Удружења Сима Спасић годинама створило је обавезу Влади да истраје на томе да нађе све оне који су починиоци таквих злочина.

"Оно што се десило пре 16 година је само врхунац, јер пуцањ у децу није само пуцањ у човека, већ и у нашу државу и показује безочност и трагичност свега што се дешавало", истакао је министар.

Навео је да мудра политика Владе Србије и председника Александра Вучића, вођена жељом за дијалогом, неће заборавити и довести до тога да се престане с тражењем правде.

"Ми ћемо наставити да радимо на томе, ми ћемо наћи кривце. То не може породицама жртава да врати све што су изгубили, али може да покаже поштовање и бригу државе", казао је Ђорђевић.

 

 

 

Извор: Танјуг