Вести

Ђурић: СНС снажно подржава политику једне Кине

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић разговарао је данас у Београду са чланом Политбироа Комунистичке партије Кине (КПК) Јангом Сијаодуом и истакао да СНС снажно подржава политику једне Кине и противи се покушајима мешања у унутрашње ствари те земље.

Ђурић је захвалио Кини на искреној и принципијелној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије.

"Србија ће у наредном периоду наставити да подржава право Кине на слободан и мирољубив развој, без санкција и притисака и унутрашњег мешања", рекао је Ђурић.

Ђурић је нагласио да Србију и Кину, али и две партије, повезује "челично пријатељство", вера у исте принципе, у мирољубив развој човечанства, као и снажна жеља да се помогне економски развој две земље, што је већ и постигнуто кроз међусобну сарадњу.

"Односи две земље су на новом нивоу који до сада није забележен, а све захваљујући председницима Александру Вучићу и Си Ђинпингу. Отворено је ново поглавље у односима Србије и Кине, као и СНС и КПК", рекао је Ђурић.

Ђурић је навео да је КПК политичка снага која је у претходних 70 година остварила импресивне резултате и кинески народ из тешке ситуације увела у еру просперитета.

 

 

Извор: Танјуг