Вести

Ђурић: Србија дели визију Си Ђинпинга о заједници за будућност човечанства

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странке Марко Ђурић рекао је да "Србија зна како је то бити изложен сакнцијама и трговинским блокадама, те да Србија дели визију Си Ђинпинга о заједници за будућност човечанства“.

"Трговинске блокаде и санкције су део политичког репертоара из једног прошлог света, света на заласку. Налазимо се на размеђу епоха и не само да нисмо на крају историје, већ смо на почетку новог глобалног развоја који ће читаво човечансто, уз кинеско лидерство одвести у правцу које је данас тешко замислити. Сигурно је да то није будућност која ће обележити регионалне кризе и сукобе цивилизација, већ да улазимо у један сасвим нови вид мирољубиве глобализације, који тек треба да добије своје име“, рекао је Ђурић.

Ђурић је рекао да ће Србија наставити да буде веран пријатељ Кини и њеном народу и да помогне да глобални изазови буду превазиђени на миран начин, уз поштовање међународних порава и принципа суверености држава.

"Допринос развоју ових односа заснива се на политичком разумевању председника Александра Вучића и Си Ђинпинга. Од Комунистичке партије Кине може се научити како једно партијско руководство мудро формулисаним развојним планом може да преобрази своју државу. Кина је светски лидер у борби против сиромаштва. За 70 година је 800 милиона људи овом дисциплином и посвећеношћу КП Кине извели су из сиромаштва. Ми данас под вођством Александра Вучића водимо Србију у просперитет и напредак“, рекао је Ђурић, захваливши представницима КП Кине на подршци коју је дала српском народу на Косову и Метохији.

 

 

Извор: Танјуг