Вести

Гашић: ДС је у Крушевцу уништио хиљаде радних места

Повод за данашњу конференцију за штампу Српске напредне странке и мене, као потпредседника, баш у Крушевцу јесте прошлонедељни боравак председника Извршног већа Војводине и председника Демократске странке, у Крушевцу.

„Згранутост“ коју је исказао, поткрепљену низом неистина, својим наступом у медијима изазвала је нашу „згранутост“, а моју дубоку „изненађеност“, да у радно време, када треба да буде на свом радном месту, за шта прима плату од грађана Србије и Војводине, он одржава конференцију за штампу у страначким просторијама далеко од Новог Сада.

Данас сам свој радни дан завршио и заказао конференцију управо ван радног времена, јер поштујем грађане који су нам указали поверење да будемо ту где јесмо.

- А, шта је то господин Пајтић ново рекао грађанима Крушевца? Сем оне старе препознатљиве демагогије Демократске странке, која никада неће имати храбрости да призна своје грешке, али је веома способна да заменом теза искривљује истину.

Речено је да је Српска напредна странка у Крушевцу све упропастила.

Да ли је могуће да постоји толико лицемерје, да они који су уништавали привреду нашег града, и они који су уништили скоро 30 хиљада радних места, сада говоре о прекомерној незапослености. Као да наши суграђани немају памћење.

 

Даме и господо,

Спремио сам упоредни документ Националне службе за запошљавање од 2009. до 2014. године. Њега смо добили као званични документ од Националне службе за запошљавање.

Пре него што смо преузели одговорност били смо потпуно свесни шта наслеђујемо од својих претходника. Оно што мене брине је да они не желе да буду свесни колики су нам терет оставили.

Познато је да је Крушевац, с разлогом, важио за индустријски центар. После њихових 12 година, данас се боримо са исправљањем њихових великих грешака. Међутим, и то их не спречава да износе неистине па се сада предстаљају као душебрижници. Страшно је да за своје грешке у годинама у којима су били на власт, данас прозивају нас који се храбро хватамо у коштац са проблемима и изазовима у свим сферама у друштву који су нам оставили!!!

 

- Да ли је Српска напредна странка приватизовала ове фабрике?

- Да ли су ово предузећа која су уништена до 2012. године?

- Да ли су ово директно изгубљена радна места у Крушевцу због лоших приватизација, (само у Крушевцу), да не говоримо у целој Србији?

 

Могу они да се поделе у више странака или покрета, а грађанке и грађани Крушевца, као и грађанке и грађани Србије их се одлично сећају.

Да их памте, али не по добру, показали су резултати на последњим изборима марта 2014. године. Подсетићу вас да је Демократска странка освојила само 3,5% поверења грађана Крушевца. То нешто говори о њиховим раду и резултату.

Драстично смањење броја запослених у привреди, а енормно повећање у јавном сектору није наша, већ њихова одговорност.

Изнета је тврдња да Српска напредна странка запошљава страначке кадрове. Треба да их буде срамота, јер ми нисмо давали отказе, чак смо донели Уредбу о ограничавању новог запошљавања у јавном сектору и тиме заштитили њихове кадрове који су у јавни сектор запошљени у периоду до 2012. године, а нас оптужују за страначко запошљавање.

Нека ми се само једна особа из Демократске странке странке јави, ако је због припадности партији изгубила посао. Нико није истеран са свог радног места, где је партијски дошао до 2012. године, иако међу њима има оних који су нестручни.

Господин Пајтић је имао мого негативних коментара и на мој рад као градоначелника Крушевца. Све што су они урадили, урадили су задужујући Србију са огромним кредитима и ненормалним каматним стопама. Ми смо 30. јуна 2012. затекли кредитну задуженост Крушевца од 650 милиона. у то не рачунам задужења јавних предузећа (120 милиона Јавно комунално предузеће, 7,5 милиона евра Топлана према свим добављачима, а о другима да не говоримо).

Да ли је Српска напредна странка узела динар кредита од 30. 06. 2012. од када је на власти до данас? НИЈЕ!

Зашто „Cooper tires“ позива мене у марту месецу да отворимо нови погон где ће се запослити 150 радника, а не њих који су толико заслужни?

Зашто „ Хенкел“ није ивестирао и отварао нова радна места у периоду њихове власти већ то ради у време када је СНС носилац одговорности у у Србији и Крушевцу?

Зато што имају партнере у Влади. Зато што смо се показали резултатом!

Зато ће Крушевац у 2015. добити нових 250 радних места и директних инвестиција од 19 милиона евра од „Хенкела“.

Зашто то Демократска странка није урадила??

Мислим да би са демократе са поносом требало да констатују оно што су и Крушевљани -Влада Србије успешно доводи инветиторе и директне инвестиције.

У досадашњем раду незапостављајући друго, доста смо радили на уређењу и развоју инфраструктуре Града, што ћемо наставити. Урадили смо много на довођењу инвеститора, предузећа су оживела и почела запошљавања.

И они који су били око господина Пајтића, на тој конференцији за штампу, који такође примају плату од грађана Србије, нису били на својим радним местима. Баш они су требали да га обавесте, да је у периоду од 2008. до 2012. у Крушевцу за инвестиције из буџета Крушевца издвајено 200 милиона динара. Доласком СНС-а на власт имали смо 870 милиона директих инвестиција у инфраструктуру. Али, онима који све желе да унизе и да ниподаштавају туђи рад, резултате не треба говорити. Више десетина километара је асфалтирано. Код њих је квадрат асфалта коштао 67 евра, код нас 13. Угаљ се више не плаћа 157 евра по тони, већ 38.

Нека кажу у чије су се џепове и за чији интерес преливале паре пореских обвезника из буџета Крушевца!

И није ово само резултат штеточинске власти Демократске странке која, грађани подсећам вас, траје већ петнаест година.

Петнаест година су на власти и последице њихове власти највише осећају грађани Војводине где демократе са поверењем од 6,5 %.

Најновији пример деструкције и бахатог понашања војвођанског режима и Бојана Пајтића јесте Развојни фонд Војводине који не жели да прихвати предлог Министарства привреде о приватизацији Пољопривредног добра „Алекса Шантић“. Тиме директно угрожавају инвестиције мултинационалне компаније „Фереро“ која жели да уложи 8 милиона евра. За то ће уверен сам, без имало стида да оптуже Владу Србије, ако фирма оде у стечај, а радници остану без посла.