Вести

Глишић: Никога неће спасти чланска карта СНС ако је крао

Дарко Глишић, Председник Извршног одбора Српске напредне странке, у разговору за „Ало!” отворено говори о директиви лидера СНС-а и председника Србије Александра Вучића страначким функционерима да “напредњаци морају на свим предстојећим изборима да победе”, као и о променама у напредњачким одборима широм Србије. Он такође прича и о својеврсним злоупотребама функционера који користе државне позиције у корист сопственог бизниса.

 

* Да ли је Српска напредна странка у стању да испуни захтев председника Вучића за победу на свим изборима?

- Странка мора да победи на свим предстојећим изборима да би се сачувала стабилност државе, а стабилност је кључни фактор нашег даљег развоја. Одговорност на Српској напредној странци је тим већа јер са друге стране су они који би Србију да врате уназад, у пљачкашке приватизације, немире и крвопролиће. Зато је победа једини избор.

* Можете ли да нам наведете неке конкретне примере одбора који нису добро радили?

- Процес промена у локалним одборима и контрола њиховог рада су константни. Одбор у Зајечару је распуштен јер је имао лоше резултате, а када ће неко следећи претрпети санкције, зависи од тога како се понашају и раде. Не постоји списак, већ се реагује оног тренутка када се уочи проблем.

* Има ли случајева да страначки функционери користе државу у корист сопственог  бизниса?

- Не искључујем да неко злоупотребљава своју функцију зарад личног интереса и СНС је показао да чланска карта у нашој странци није заштита од таквих радњи. Доказ је последњих неколико акција државних органа.

 

 

извор: Ало