Вести

Гојковић: Траже дијалог, нека дођу у парламент

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да нема разлога да представници свих посланичких група сутра не дођу на заказане консултације јер се, како каже, на протесту дела опозиције, који бојкотују рад парламента, могло чути да је потребан дијалог.

Она је нагласила да је раније заказала консултације са посланичким групама како би се разговарало о даљем раду и унапређењу рада парламента, као и о допунама дневног реда.

"Саслушаћу све што имају да кажу представници посланичких група који ће сутра доћи на састанак. Нема разлога да не дођу, јер свима су у суботу била пуна уста речи - дијалог, дијалог", нагласила је Гојковић.

Навела је да сутра треба да се види шта може да се уради да би "сви заједно боље представљали грађане Србије".

Додаје да је на митингу дела опозиције у суботу био политички фијаско са кога се могло чути да лидери дела опозиције не желе да разговарају са њом и са председником државе кога је подржало 56 одсто грађана на последњим изборима.

О протесту дела опозиције у суботу каже да им је пропао план јер су намеравали да уђу у Скупштину Србије и да започну штрајк глађу и да то ураде у свим локалним самоуправама.

"Видело се на митингу колика је подршка њиховим неидејама и простаклуцима које су изговарали", рекла је Гојковић и навела да СзС нема никакав програм и алтернативу овоме што ради Александар Вучић, те да је њихов програм ширење лажних вести, псовке и мржња.

Каже и да је један од опозиционих лидера Сергеј Трифуновић на митингу увредио грађане Србије мађарске националности, и захвалила Вучићу што се јуче извинио мађарском премијеру Виктору Орбану након "шовинистичких изјава Трифуновића".

"Ужасно је што се јуче (Трифуновићу) пружила шанса да прича како је то био лапсус, мислим да је он као појава на политичкој сцени велики лапсус", истакла је Гојковић.

Трагично је, како је рекла, и оно што је изговорио лидер СДС Борис Тадић, јер су показали да је њихов програм покушај поделе Србије.

"Грађани који су дошли на протест очигледно су нечим незадовољни што се тиче нашег рада и нашег вођења државе, али и сами су показали шта мисле о говорима Трифуновића, Ђиласа", каже председница парламента.

Додаје да парламент чекају важни закони, као што су лекс специјалис за грађане задужене у швајцарцима, ускоро и о Тијанином закону.

"Расправљаћемо, у договору са председником Србије и са председницом Владе Србије ускоро и о питању КиМ. Све су то врло важне теме и тиме показујемо да заступамо интересе грађана Србије у парламенту", закључила је Гојковић.

 

У парламенту ускоро и о КиМ

Председница Скупштине Србије, Маја Гојковић, најавила је скору расправу о Косову и Метохији у парламенту и додала да се о томе договорила са председником и премијерком, Александром Вучићем и Аном Брнабић.

"Расправљаћемо, у договору са председником Србије и са председницом Владе Србије ускоро и о питању КиМ. Све су то врло важне теме и тиме показујемо да заступамо интересе грађана Србије у парламенту", рекла је Гојковић.

Додала је да се у парламенту очекује расправа о важним законима, као што су Лекс специјалис за грађане задужене у швајцарцима и Тијанин закон.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк