Вести

Јадранка Јоксимовић у посети Великој Британији

Министарка без портфеља у Влади Републике Србије задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић састала се у Бирмингену са министром за Европу Уједињеног Краљевства Дејвидом Лидингтоном.

На састанку је Јоксимовић представила Лидингтону најновије захтевне и тешке мере које Влада предузима у оквиру реформског процеса. Упознавши Лидингтона са тренутним стањем Србије у процесу евроинтеграција и напорима које Влада улаже на том пољу, Јоксимовић је истакла да Србија очекује да ће се до краја године отворити Поглавље 32 које се тиче финансијске контроле јавних средстава.

Лидингтон је позитивно оценио одлучност премјера и Владе да се спроведу реформе, које нису популарне али које ће свакако у средњем року побољшати живот грађана. Посебно је нагласио значај мера фискалне консолидације и буџетске дисциплине, с обзиром да се и у Великој Британији тренутно припремају озбиљне економске мере, које су представљене на годишњој конвенцији владајуће конзервативне странке.

Министарка Јоксимовић је указала и на напоре које Влада чини на унапређењу људских и мањинских права, што је такође важан део унутрашњих реформи и јачања владавине права.

Јоксимовић је такође присуствовала и састанку представника бизнис заједнице чији је домаћин био министар финсија УК Џорџ Озборн где је привредницима представила мере које Влада спроводи у циљу побољшања инвестиционог амбијента и услова улагања страних инвеститора у Србију. 

Током посете, министарка Јоксимовић присуствовала је и пријему који је приредио министар спољних послова Филип Хамонд поводом конвенције конзервативне странке.