Вести

Јованов: Данас Србијом управљају људи који мисле о држави

За првих 10 година можемо да кажемо да смо постигли такве резултате, да они који се бусају у груди како све знају, такве резултате не би могли да постигну ни у наредних 100 година, оценио је у Чачку потпредседник СНС Миленко Јованов.

"Показали су својим радом, односно нерадом, да су мислили само о себи и да нису мислили о грађанима, ни о томе како да унапреде своје градове и општине. Приоритет су им биле њихове функције, фотеље и то колико ће тог дана новца да однесу кући", рекао је Јованов.

Јованов је истакао да се драматична промена десила у Србији када је одговорност преузела СНС.

"То је Србија чекала, томе се надала и дочекала. Ви сте видели и нове саобраћајнице и аутопут и онај тунел, за који су рекли да ни камион не може да прође кроз њега. Настављамо даље са изградњом ауто - пута, и пута Прељина - Појате, који ће од Чачка направити важно саобраћајно чвориште", казао је функционер СНС.

Јованов је рекао да СНС оправдала подршку коју је добила и да не тражи подршку за речи, већ за дела која су јасна, проверљива и која свим грађанима Србије чине добро.

Према његовим речима, у индустријску зону држава је уложила преко три милиона евра, довели смо стране инвеститоре, где ће бити отворено више од 1.000 радних места.

"Чачак ће убрзо доћи у ситуацију као што су поједини градови и општине, где ће се међусобно послодавци такмичити ко ће да узме бољег радника. А радник ће доћи у ситуацију да бира код кога ће да ради и да бира боље услове. Прошло је време оних који су се богатили на муци радника, дошло је време да сваки радник који поштено живи од свог рада тај рад може поштено и да наплати", казао је Јованов.

 

Да се боримо и сачувамо Србију, стабилну и јаку

Потпредседник СНС Миленко Јованов поручио је напредњацима у Чачку да се морају борити за Србију и да је сачувају истичући да постоје многи којима се не свиђа да Србија буде стабилна и јака, већ држава која клечи и проси у односу на државу која има суфицит у буџету.

"Не треба нам Србија ове удружене дружине чији лидер каже да би председницу Владе Србије требало силовати 30 дана, јел то политика која ће у Србији некоме донети добро? Хоћемо ли таквима да препустимо Србију? Уколико нећемо... онда морамо да се боримо за Србију и да је сачувамо" рекао је Јованов.

"Морамо да сачувамо стабилност и на унутрашњем и на спољном плану. Постоје многи којима се не свиђа да Србија буде стабилна и јака, већ им се свиђа држава која клечи и проси у односу на државу која има суфицит у буџету, која купује ново оружје и авионе за своју војску. И зато ће покушати да у Србији ураде све оно што су већ једном успели, али ми томе морамо стати на пут" навео је Јованов у обраћању члановима СНС у Чачку на обележавању 10 година странке.

Упитао је и како другачије објаснити милоне Драгана Ђиласа него тиме да је све одузето од грађана.

"Још јаче и енергичније морамо се борити за СНС, и за политику Александра Вучића. Не смемо ћутке да прелазимо преко напада на њега”, казао је Јованов и истакао да се мора подржати политика коју Вучић води када је у питању КиМ.

То је први председник који је свог сина повео на Косово, истакао је Јованов и указао да је Вучић нападнут због тога од стране оних који своју децу шаљу по Берлину и Лондону.

"Морамо да сачувамо стабилност да би се наставио економски раст у Србији, како би млади видели шансу да остају и овде формирају породице. Морамо бити спремни да се боримо, побеђујемо и да ћемо сваког дана радити све што је у нашој моћи како би Србија била боља него што је била јуче, пре 10 дана или пре 10 година”, закључио је Јованов.

 

 

 

Извор: Танјуг