Вести

Јовичић: "Пајтић да се извини грађанима због пљачке"

Посланик СНС Александар Јовичић изјавио је данас да је ДС коначно признала деценијску пљачку Србије и да председник те странке Бојан Пајтић мора да се извини не само грађанима Србије, већ и Војводине. 

Јовичић је на конференцији за новинаре рекао да су грађани добили извињење за прескупе кредите, све пљачкашке приватизације, али не за четири године владавине ДС, као што каже шеф демократа, већ за 10 година.

"Парадокс је да Пајтић каже да је ДС кичма средњег слоја нашег народа, а та странка је све радила осим у корист средњег слоја и од 2000. године је успешно обављала посао уништења српске привреде а као резултат рада добили смо 350.000, чак и око 450.000 људи без посла у пропалих 500 приватизација", нагласио је он.

Јовичић је демократама поручио да су њихова извињења потпуно промашена тема за грађане јер, како сматра, од извињења се не могу хранити деца и породица или на квалитетан начин организовати живот.

Посланик напредњака је уверен да је СНС поправила имиџ Србије, да спроводи реформе које ће довести до бољег живота грађана.

Он је најавио да ће у најскорије време бити усвојен закон о стечају и о приватизацији.

Јовичић је такође рекао, поводом најаве ДС да ће поднети иницијативу Уставном суду за оцену уставности Споразума о сарадњи влада Србије и Уједињених Арапских Емирата, јер сматра да је тај документ у супротности са Уставом и на штету грађана Србије, да би ДС волела да све у земљи буде неуспешно и да пропадне.

"Они би сигурно волели и да Јат данас буде фирма каква је била, са једним исправним или полуисправним авионом, или са четири, можда би чак волели и да неки авион и падне, да издвајамо од 50 до 70 милиона евра сваке године за предузећа која не доносе ниједан динар, али та пракса политике - да узмемо што више од грађана, а кажемо да се боримо за средњи слој је завршена", рекао је Јовичић.

Он је поновио да СНС води одговорну политику и да "пример успешне приватизације, која је спроведена у Јату, а сада је то Етихад, преслика и на остала јавна предузећа у реструктурирању и српска јавност коначно заборави време пљачкашке приватизације".

 

Ко је легализовао објекте Космајца на Звездари

Јовичић је питао Демократску странку ко је омогућио Драгославу Космајцу, означеном да је нарко дилер, да легализује свих 15 објеката на територији београдске општине Звездара без иједне грађевинске дозволе.

"Питам Демократску странку ко је омогућио Драгославу Космајцу да своје објекте на општини Звездара, где ДС влада више од деценије, изгради без грађевинске дозволе, шта је радила грађевинска инспекција и што је радила инспекција Града Београда, јер је ДС чинила већину и у Београду", рекао је Јовичић.

То је, према неговој оцени, још један доказ за нервозно реаговање ДС када се помене Космајац.

Јовичић је нагласио да ће СНС увек, у оквирима институција и у складу са законом, теретити оне који су учинили штету или зло некоме у земљи, а поготово када се говорио о криминалу и корупцији.

"Институције наше земље, које су потпуно независне, радиће на овом случају, и ако се успостави да је неко крив, врло брзо ће бити приведен правди", рекао је Јовичић, који је шеф одборничке групе СНС у Скупштини града Београда.