Вести

Козарев: Бојкотом се Народна странка неће суочити са својим ниским рејтингом

Члан Главног одбора СНС Душан Козарев оценио је да бојкотом избора Народна странка не би ни на који начин умањила подршку грађана актуелној власти, али би Вук Јеремић избегао суочавање са чињеницом да је његов рејтинг на нивоу статистичке грешке.

"Промотер бојкота избора у Србији Никола Јовановић када позива на „борбу народа“ против демократски изабране власти у Србији говори о неком имагинарном народу, јер грађани наше земље су председнику Александру Вучићу и Српској напредној странци поклонили рекордну подршку, као што ће то, уверен сам учинити, и на наредним изборима", навео је Козарев.

Козарев указује да бојкотом избора НС не би ни на који начин умањила ни убедљивост подршке грађана садашњој власти, нити би оспорила легитимитет њене победе.

Једини резултат бојкота, како каже Козарев, био би избегавање суочавања Јеремића са чињеницом да је његов рејтинг на нивоу статистичке грешке, упркос свим "катарским и тајкунским парама које је уложио у своју политичку каријеру".

"Јовановић је, међутим, пропустио да, позивајући на бојкот избора, објасни зашто не намерава да бојкотује изборе на Косову и Метохији, где Србима не само да се не гарантују политичка права, већ су им ускраћена сва права, укључујући и право на живот", указао је Козарев.

Козарев додаје да Јовановић није објаснио ни зашто СзС у јужној покрајини наступа као опозиција Српској листи, а не "шовинистичким албанским политичким снагама, које месецима покушавају да сломе јединство и вољу српског народа у покрајини".

Козарев поручује и да Српска напредна странка остаје спремна да у демократском духу разговара са опозиционим представницима, иако се данас превасходно жале на ствари које су они сами својевремено уредили законима.

"Спремни смо да им пружимо фер прилику да покушају да нас победе, без обзира на то што Српска напредна странка ту прилику није имала док су они били на власти, али победили смо их без обзира на све њихове медијске блокаде, зато што су били и остали лоши, неодговорни и корумпирани", истакао је Козарев.

 

 

 

Извор: Танјуг