Вести

Мали: Прави ефекти посете Макрона ће бити видљиви у месецима који долазе

Министар финансија Синиша Мали, изјавио је данас да ће прави ефекти посете француског председника Емануела Макрона Београду бити видљиви тек у месецима и годинама које долазе.

Министар Мали је оценио да је поштовање које је Србија добила том посетом резултат напора и рада актуелне власти да од Србије направи јаку економску и стабилну земљу која је, како је истакао, фактор стабилности и мира у региону.

Пресрећан је и тешко му је да пронађе праве речи којима би описао како се осећа поводом посете председника Макрона.

"Пресрећан сам, поготово оним што смо чули и видели на Калемегдану, када се Макрон обратио и на српском језику. Ако погледате историју, да ли је икада постојао тако важан државник као председник Макрон, који је један од пет или шест најважнијих лидера на свету, да са толико емоција, љубави, емпатије, поштовања прича о Србији? Мислим да се то никада није десило", рекао је Мали.

Подсетио је да су, током Макронове посете, потписана 22 споразума између Србије и Француске.

"То је посебно важно јер желимо да подстакнемо даљи развој наше привреде. Резултати које смо остварили у протеклих неколико година су добри, наша економија расте, на стабилном је путу развоја, али хоћемо да тај развој буде још бржи и јачи. Хоћемо да 10 милијарди евра вредан инвестициони програм започнемо већ колико наредне године", рекао је Мали.

Истакао је да је део тог програма изградња београдског метроа која ће почети до краја следеће године, како је и обећано.

Министар је прецизирао да је укупна вредност две линије метроа четири милијарде евра и додао да ће метро градити заједно српске, француске и кинеске компаније.

 

 

 

Извор: Танјуг