Вести

Михајловић: Држава у обнову путева у Подунавском округу улаже 1,4 милијарди динара

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић обишла је радове на реконструкцији државног пута Велика Плана - Смедеревска Паланка и поручила да држава у обнову путева у Подунавском округу улаже 1,4 милијарди динара.

Након обиласка радова са начелником Подунавског округа Небојшом Павловићем и председницима општина Смедеревска Паланка и Велика Плана, Николом Вученом и Игором Марковићем, Михајловић је рекла да пут Велика Плана - Смедеревска Паланка мора да буде завршен до новембра.

Знате како кажу, колико држава улаже у путеве и железницу том брзином се држава развија. Нема више округа и дела Србије где се не улаже у путеве.

То је оно што нам даје могућност да можемо да причамо о новом инвестиционом циклусу, рекла је Михајловић.

Нагласила је да је пут Велика Плана - Смедеревска Паланка важна веза ка Коридору 10, а да ће на захтев грађана у Великој Плани који су се, каже, с правом бунили, уз реконструкцију пута градити и канализација.

Пут ће доћи тачно до тог дела где нема канализације, општина ће завршити своје планове заједно са Канцеларијом за управљање јавним улагањима. Урадићемо канализацију. Кад се буде завршила, Путеви Србије ће наставити даљу изградњу пута. Било би бесмислено, и ту су грађани потпуно у праву, да направимо прелеп, одличан пут и шири него што је био, безбедан, а да немамо у том делу канализацију, рекла је Михајловић.

Министарка је навела да се поред 1,4 милијарди динара које се улажу у реконструкцију путева у Подунавском округу, за ту намену користи и кредит Светске банке од око две милијарде динара.

Мој задатак је да путеви буду безбедни, да путеви могу да повежу људе. Треба сви заједно да позовемо возаче да поштују саобраћајне прописе и возе безбедно, да заиста учинимо све што је нашој моћи, а то је моћ појединца, да не буде саобраћајних несрећа, поручила је Михајловић.

Како је рекла, настоји се да се поштују рокови за рехабилитацију и реконструкцију путева у окрузима у Србији.

Ми смо ту да помогнемо да људи имаји нормалан живот, а то подразумева добар пут, добру комуналну и енергетску инфраструктуру, могућности да компаније дођу и отварају нова радна места, а врх свега је да грађани остану овде, да не иду из Србије, каже Михајловић.

После обиласка радова на изградњи пута Велика Плана - Смедеревска Паланка у који ће бити уложено око четири милиона евра, Михајловић је обишла и новоизграђени пут у селу Церовац у општини Смедеревска Паланка где је разговарала са грађанима.

До сада је завршено 3,7 километара пута у том селу, до краја септембра биће завршено још око три километра, а Михајловић каже да за Владу Србије и председника Александра Вучића нема малог и великог пута, јер су сви подједнако важни.

Председник је био овде. Мислим да нема места у Србији које није прошао и видео и за које не зна какво је стање у инфраструктури. На томе му хвала, рекла је Михајловић.

Навела је да је са представницима локалне самоуправе у Смедеревској Паланци договорено да се направи списак и осталих локалних путева које треба изградити, те да за разлику од власти која је само обећавала а није урадила ништа, садашња власт брине о грађанима и решава њихове проблеме.

 

 

Извор: Танјуг