Вести

Михајловић: Нови Сад је пети град у којем градимо станове за безбедњаке

Изградња станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду и целој Србији, начин је да држава каже "хвала" за све што војници, полицајци и "безбедњаци" раде, поручила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић и навела да је посебно поносна што ће домаће компаније градити станове са материјалом из Србије.

Михајловић је на полагању камена темељца за изградњу станова за припаднике снага безбедности у Новом Саду навела да је то пети град у којем почиње изградња станова за војнике, полицајце и "безбедњаке".

"За све оне који су бринули и чували Србију, мислим да је сада ред да ми бринемо о њима. То је заиста наш начин да кажемо ''хвала'' за све што сте радили претходних деценија, што сада радите и што ће радити у будућности", рекла је Михајловић.

Као ресорни министар, каже, посебно је поносна на то што станове граде домаће компаније из Новог Сада, што ће се користити материјали српског порекла.

Такође, истакла је Михајловић, веома је поносна што су сви надлежни данас заједно на полагању камена темељца.

"Када смо сви заједно, имамо и успеха и овакве станове можемо да градимо", закључила је Михајловић.

 

Инфраструктура за опозицију на последњем месту

Михајловић je изјавила да је јавни позив за избор стратешког партнера за изградњу ауто-пута Појате-Прељина објављен у складу са посебним законом о Моравском коридору и истакла да није први пут да опозиција напада развојне пројекте.

Михајловић је, коментаришући оцене Странке слободе и правде Драгана Ђиласа да објава тендера за изградњу Моравског коридора у августу представља кршење Закона о јавним набавкама и привилеговање једног извођача, америчко-турског конзорцијума Бехтел-Енка, истакла да ниједан закон није прекршен.

"Нема кршења ниједног закона, будући да се сви поступци, па и избор најповољнијег понуђача за изградњу Моравског коридора, спроводе по Закону о утврђивању јавног интереса и посебним поступцима ради реализације пројекта изградње инфраструктурног коридора ауто-пута Е-761, деоница Појате-Прељина", навела је Михајловић.

Она је истакла и да је добро да грађани чују и став опозиције о том пројекту и да знају да је највећи противник градње Моравског коридора Драган Ђилас.

Наводи да су грађани имали прилике да виде какав су однос према инфраструктури имали данашњи лидери опозиције док су били на власти по бројним започетим, а незавршеним пројектима.

"За њих је инфраструктура на последњем месту, јер од свих области, они предлажу да се штеди баш на инфраструктури, која остаје будућим генерацијама и ствара дугорочне предуслове за развој", рекла је Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг