Вести

Михајловић: Опозиција мисли само на себе и своју власт

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић данас је, поводом критика опозиције у вези с отварањем "Милоша Великог", рекла да је пуштање у саобраћај новог ауто-пута Србији донело понос и срећу и да се такав успех не сме претварати у мржњу само због тога што претходници тај посао нису успели да ураде.

"Много пута смо говорили да опозиција нема идеју и да јој није стало до грађана, а својим реакцијама на пуштање у саобраћај новог ауто-пута ''Милош Велики'' показала је да смо били у праву. Можете да мислите и говорите и најгоре ствари о својим политичким противницима, али не смете због тога да идете против грађана и против своје земље, па да нападате и оно што је добро за грађане", рекла је Михајловић.

Михајловић је навела да је у претходне четири године изграђено укупно око 300 километара ауто-путева, од чега 103 километра само у 2018. години, док су, поређења ради, у 2012. години изграђена 11,4 километара ауто-путева.

"Нико ауто-путеве неће нигде однети, они су нешто што остаје грађанима, без обзира на то ко је на власти. Ако неко не може да се радује успесима своје земље, тиме највише говори о себи. Грађани виде да кад неко напада оно због чега ће њима бити боље да такви политичари не мисле на њих и на њихов најбољи интерес, него на себе и своју власт", рекла је Михајловић.

 

Опозиција се сети жена само када им то одговара

Михајловић је рекла да није ништа ново да се опозициони лидери сете жена само када им то политички одговара, а да је последњи у низу то учинио Саша Јанковић, како би, "омаловажавајући жене, подсетио на своје политичко битисање“.

Михајловић сматра неприхватљивим злоупотребу жена зарад јефтиних политичких поена.

"Саши Јанковићу, политичару у покушају, дуго је требало да се огласи у јавности, а то је учинио ни мање ни више него преко жена, користећи их управо, како и сам наводи, за дневнополитички дриблинг. Пустите, Јанковићу, жене да се баве оним чим желе. Оне данас могу да буду и у полицији и у војсци и да обављају најодговорније послове", поручила је Михајловић.

 

 

 

 

Извор: Танјуг