Вести

Михајловић: Победа Србије, победа права и правде

Потпредседница Владе Србије, проф. др Зорана Михајловић, изјавила је данас да одлука Скупштине Интерпола да не прими такозвану државу Косово у своје чланство победа Србије, али и победа права и правде.

Михајловић је честитала и министру унутрашњих послова Небојши Стефановићу и његовом тиму на свему што су учинили да се спречи пријем Косова у чланство Интерпола.

"Ова одлука Интерпола је и потврда политике Србије која инсистира на проналажењу компромисног и трајног решења за питање Косова у интересу Срба и Албанаца и мира у региону. Сигурно је да ће Србија наставити са таквом политиком", истакла је Михајловић.

 

Мир, сигурност и образовање за свако дете

Потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, Зорана Михајловић, изјавила је данас поводом Светског дана детета 20. новембра, да се развијеност друштва мери тиме колико је сваком детету створило услове да расте у сигурном окружењу, да се образује и развија у слободну личност и одговорног грађанина.

"Данас није само празник који слави децу, већ и дан у којем сви ми одрасли треба да погледамо шта смо урадили да деци оставимо бољи свет од оног које смо затекли. Ако желимо да учимо децу да буду добри људи, солидарни, толерантни, да кроз живот иду без страха и предрасуда, то ћемо најбоље урадити сопственим примером, градећи друштво равноправних, у којем свака девојчица и сваки дечак има добре услове да расте и развија", каже Михајловић.

Она истиче да многи друштвени проблеми са којима се као друштво данас суочавамо имају корен у неостваривању права детета.

"Све што данас урадимо на решавању проблема раних бракова, на спречавању раног рада деце, смањењу дискриминације и борби против насиља у породици, залог је за боље друштво сутра. Мењајући услове у којима деца расту, градимо Србију у којој ће се сутра боље живети", каже Михајловић.

 

 

 

Извор: Танјуг