Вести

Михајловић: Вучић и Србија неће одустати од политике мира

Председник Србије Александар Вучић је у Уједињеним нацијама јасно упозорио читав свет да успостављање такозване "војске Косова" може озбиљно да угрози мир у региону и да је реч о највећој претњи за наше сународнике на Косову које ће Србија знати да сачува и одбрани, изјавила је потпредседница Владе Србије, Зорана Михајловић.

"Читав свет је чуо Србију, чуо је истину о томе шта се дешава на Косову, сада су на потезу западне силе које су подржале нелегално стварање ове оружане формације", рекла је Михајловић.

Она је додала да је председник Вучић јасно истакао да су политика Србије мир и сарадња у региону, али и да су једностране акције Приштине, попут увођења дискриминаторских такси на робу из Србије, велика претња свакодневном животу Срба на Косову.

"Србија не одустаје од дијалога са Приштином јер је то једини начин да дођемо до историјског консензуса Срба и Албанаца. Србија не одустаје од своје политике мира и сарадње, зато што је то једини разуман пут и пут који води економском просперитету читавог региона. Све друго је неодговорна авантура с лошим крајем. Али, Србија неће дозволити понижења и водиће рачуна о свим нашим грађанима и нашим сународницима који живе на простору Косова и Метохије. Никада их нећемо оставити на цедилу", каже Михајловић.

Михајловић је истакла да грађани могу да буду поносни на начин на који је председник Србије Александар Вучић бранио и представио нашу земљу у Уједињеним нацијама.

 

 

 

Извор: Танјуг