Вести

Мировић: Бачка Топола пример је развоја у свим областима

Бачка Топола пример је развоја у свим областима, оценио је председник Покрајинске владе Игор Мировић током данашње посете том месту.

Мировић је заједно са председником Скупштине Војводине Иштваном Пастором посетио локацију на којој се гради Ученички дом, те Основну музичку школу, која се реконструише.

После готово 100 година од када је саграђена зграда у којој се од 1966. налази седиште Основне музичке школе, замењена је кровна конструкција, зашта је Покрајинска влада издвојила 4,8 милиона динара.

Изградња Ученичког дома у Бачкој Тополи почела је 2008. године. Након скоро деценије застоја у радовима Покрајинска влада је заједно са Општином Бачка Топола издвојила 75 милиона динара за завршну фазу радова, у којој ће 107 ђака моћи да борави у овом дому следеће школске године.

"Покрајинска влада уложила је значајна средства у развој Бачке Тополе, која пре само пет година, није изгледала као што изгледа данас. Инвестирали смо у школе, образовање, здравство, у индустријску зону, а очекујемо и долазак нових компанија у ово место до краја године", рекао је Мировић.

Најавио је да је планирана и изградња пречистача отпадних вода у Бачкој Тополи.

"Бачка Топола може бити пример и за друге општине не само у привредном и индустријском делу већ и због складних међуљудских односа", рекао је Мировић.

 

 

Извор: Танјуг