Вести

Мировић: Радикали непожељни и на локалу

Српска напредна странка могла би ускоро искључити Српску радикалну странку из коалиција на локалном нивоу у којима одборници двеју странака обављају локалну власт, а као разлог за могуће искључивање радикала из коалиција са СНС-ом на локалном нивоу наводи се и то што је посланик СРС-а у Скупштини Војводине Стојан Тинтор подржао реконструкцију Покрајинске владе.
 
– Напредњаци и радикали деле власт у Новом Бечеју и Шиду, док су недавно, управо гласовима СРС-а, напредњаци, после четири месеца опозиционог деловања, поново формирали власт у Тителу. Радикали су пре коалиције са СНС-ом учествовали с демократама у власти у тителској општини. На молбу да прокоментарише како је могуће да те две странке успоставе сарадњу у Тителу, новоизабрани председник општине Драган Божић (СНС) рекао је раније за наш лист да локални одбори имају могућност да спроводе локалну политику и, сходно томе, улазе у савезе и бирају коалиционе партнере, док се високом политиком бави руководство странке. 
Ту информацију потврдио је „Дневнику“ потпредседник СНС-а Игор Мировић, који истиче да локални одбори имају аутономност у раду, али да врх странке не гледа благонаклоно на коалиције са српским радикалима у општинским и градским властима.
 
– Коалиција са СРС-ом за нас је неприхватљива, поготово што су последњих дана, од повратка Војислава Шешеља у Србију, заоштрили своју реторику. То је став врха странке – каже Мировић.
Он наводи да страначко руководство надзире како функционишу коалиције у градовима и општинама где СНС учествује у локалној власти или је води, али да за сада није било директне препоруке локалним одборима да се раскидају коалициони односи са СРС-ом где они функционишу, тим пре што скупштинска математика варира од општине до општине, и негде су радикалски гласови потребни за опстанак владајуће већине.
 
 
ДНЕВНИК / Аутор: А. САВАНОВИЋ