Вести

Обрадовић: Фашизам у Србији неће проћи

Сутрашњи скуп „Будућност Србије“ у Београду од 18 сати биће гигантска слика пристојне, нормалне и модерне Србије.

Тако ми, напредњаци видимо Србију 21. века - када преко 130.000 људи достојанствено, с осмехом на лицу, с породицом и пријатељима дође да подржи резултате и успехе политике Александра Вучића и Владе Србије, рекла је потпредседница СНС Марија Обрадовић.

* Очекујете ли да ће све протећи мирно пошто из опозиционих редова на друштвеним мрежама најављују блокаду на путевима како би спречили аутобусе да дођу у Београд?

- Фашизам, у ком мала група људи малтретира већину и не дозвољава им да се крећу и окупљају, у Србији неће проћи! Зато се и окупљамо да им дамо одговоре на њихов ултиматум. Та три захтева Савеза за Србију нису захтеви који ће поправити квалитет живота у Србији, нису у интересу грађана, него их је писао тајкун Шолак са Ђиласом, јер желе да омогуће својим телевизијама и СББ мрежи бољу позицију и да више отимају него до сад.

* Главни захтеви су им РЕМ, РТС и изборни закони.

- Прва два захтева обичног грађанина не занимају и не разуме о чему је реч, а трећи захтев је корекција закона које су они донели. Тад су им ваљали, кад су се покварили ти закони. Сад кад немају рејтинг, кад немају политички програм, немају политичке странке, него су се поделили на странчице па се лажно окупљају у СзС, а слажу се као рогови у врећи. Ђилас и Јеремић су се згражавали говором Сергеја Трифуновића на митингу 13. априла, на ком су нас као уништили. Е, овако „уништени“ од СзС у петак осмехом побеђујемо фашисте и насилнике.

* Хоће ли грађани Србије на лето на ванредне парламентарне изборе? Председник Србије и СНС Александар Вучић најавио је одлуку после Ђурђевдана.

- Ђурђевдан је близу, а лично сам нестрпљива да чујем коначну одлуку јер ћемо после састанака Вучића са светским лидерима у Берлину знати шта нам је чинити с решењем у вези са КиМ. Неће бити ни лако, ни пријатно, али снаге и памети имамо, храбрости нам не мањка.

* Опозиција жели смену власти, али не и изборе?

- Насиљем и фашизмом у Србији се не долази на власт. Искључиво гласовима бирача на изборима можете ући у парламент, а затим, ако имате већину, формирате и Владу. Другог пута нема док се ми питамо у демократској и законом уређеној Србији.

* Како сте у СНС дошли на идеју о снимању спота у ком с колегом Дарком Глишићем правите сендвиче, а све као шалу на сопствени рачун јер вас опозиција назива „сендвичарима“? Јесте ли задовољни реакцијама?

- Реакције су позитивне, шаљиве и духовите. Људима се допало што умемо да се нашалимо на свој рачун, то доста говори о нама. Примила сам доста поруџбина за сендвиче, посебно с туњевином, јер је пост у току - да се мало нашалим.

 

 

 

Извор: Курир