Вести

Орлић: Шабић да буде частан, оставка, па да се врати у политику

Било би часно да Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић поднесе оставку, јер очигледна је намера да он буде заједнички кандидат за градоначелника Београда Саше Јанквића и странака бившег ДОС-а - ДС и СДС.

Орлић је новинарима у парламенту рекао да ако Шабић треба да поднесе оставку ако има жељу да се бави политиком и амбицију да се кандидује за градоначелника, а не да се крије иза функције и узурпира институцију и државни новац за своју кампању.

"То би био поштен и коректан однос. Нека буде частан и поднесе оставку и врати се у политику", каже Орлић.

Како је навео, Шабић сада у јавности наступа са истих позиција као и Саша Јанковић који се са места Заштитника грађана кандидовао на председничким изборима. Орлић каже и да је данас цела Србија могла да види "теренске припреме" за политичку кампању Родољуба Шабића, који је, подсећа, био првоборац ДОС-овог режима и пратио у стопу Сашу Јанковића у "изругивању институцијама".

"У непримереној кампањи Саше Јанковића против Скупштине Србије у покушају да је осрамоти и дискредитује пред Европским парламентом, у чему је прошао као бос по трњу, пратио га је Родољуб Шабић", навео је Орлић.

Орлић каже да су Саша Јанковић и Шабић увек наступали заједно, као "нокат и месо" и то директно на штету Србије, те да је Шабић увек био ту да оправда Јанковића када год је кршио закон.

Заменик шефа посланичке групе СНС рекао је и да су данас представници бившег досовог режима покушали да у обланде слободе изражавања и слободе медија увију невиђени скандал бесрамног поистовећивања Србије са концентрационим логором Аушвиц, које је представљено на насловној страни НИН, недељника за који је рекао да припада "опусу жуте штампе".

Орлић замера новинарским удружењима и невладиним организацијама који се нису огласили тим поводом, оцењујући то као лицемерје "оних који су наводно забринути за слободу медија".

"Док на овакве ствари ћуте, губе морално право да говоре о слободи медија", поручује Орлић.

 

 

 

извор: Танјуг