Вести

Селаковић: Адвокати штрајком штите тајкуне

Министар правде Никола Селаковић сматра да штрајк адвоката више нема никакве везе с професијом, већ да је то "спрега политиканата и тајкуна који желе блокаду правосуђа".
 
Он наводи и да је "сасвим индикативно" да је Специјални суд Мирославу Мишковићу у јеку протеста правника трајно вратио пасош, пренео је данашњи "Информер".
 
Селаковић истиче да је адвокатима понуђено "све што је могуће и пристојно", па чак и повратак на закон из 2011. године.
 
"Власт је пристала и на неке ствари које би могле да понизе министарство, али ни то им није било довољно. Адвокати сад траже укидање нотарског система који постоји у свим европски уређеним државама, што указује да је реч о политичкој игри", каже Селаковић.
 
Према речима министра правде, донедавно је мислио да су разлози за штрајк адвоката чисто професионални, али...
 
"Сад је јасно да ово нема више никакве везе с професијом. Реч је о спрези политиканата и тајкуна који за циљ имају увођење хаоса у државу. Хаос који они желе блокира целокупно правосуђе као грану власти, што доводи до тога да нико, а нарочито Мирослав Мишковић, никако не може да буде осуђен", наглашава Селаковић, додајући да ће се држава ипак постарати да до тога не дође.
 
"Они који покушавају да успоставе неред у држави морају да знају да у томе неће успети. Промене и увођење реда које спроводи премијер Александар Вучић неће моћи да зауставе", поручио је Селаковић.