Вести

Селаковић: Оваква кампања у Србији до сада није виђена

Члан Председништва Српске напредне странке Никола Селаковић навео је да  Српска напредна странка најоштрије осуђује екстремистичке испаде који никада раније нису били забележени  у овом облику на политичком простору Републике Србије. 

Nikola Selakovic - Konferencija za novinareПрема оцени Селаковића реч је о кампањи Хитлеровског и Гебеловског типа која је ових дана почела да се спроводи у Београду. Поменута кампања забележена је на општини Вождовац где је у току кампања за локалне изборе.
Селаковић је на конференцији за новинаре у седишту СНС рекао да оваква кампања нема никакве везе са Српском напредном странком. Селаковић додаје да је реч о налепницама, које су за сада не идентификована лица лепила на врата станова, улазним вратима, поштанским сандучићима и местима где стоје презимена грађана. 

Nikola Selakovic - Konferencija za novinare„То су налепнице којима се позива фашистичким методом на политичко обележавање политичких неистомишљеника“, навео је Селаковић.
Никола Селаковић је напоменуо да је ово кампања која у Србији до сада није виђена, кампања која подсећа на нека претходна времена.
„Времена која су свакако стид европске цивилизације. Српска напредна странка позива полицију, јавно тужилаштво и све надлежне органе да у року од 48 сати открију ко су аутори овако гнусне кампање и да починиоце овог дела на адекватан начин санкционишу“, рекао је Селаковић. 

Селаковић је указао на чињеницу да су се на интернет мрежама као аутори овакве кампање наводно појавили припадници организације „СНП наши“, на чијем сајту и стоје информације о тзв.„Вучићевој легији страсти“. СНС сматра да ово нема никакве везе ни са покретом СНП наши, јер политичка организација овога капацитета и величине свакако не постоји. 

Nikola Selakovic - Konferencija za novinare„Ми свакако стојимо на располагању надлежним државним органима, за све додатне информације о томе што ми имамо, ко је, када и од кога наручио, ко је платио и ко је иза овакве једне кампање која покушава да вид фашистичке  кампање уведе на политичку сцену Србије. Свакако да ово нећемо ћутке гледати, него ћемо зарад грађана Србије, зарад постигнутог нивоа политичке културе у Србији, зарад борбе против оваквог вида политичке кампање која је била присутна у неком ранијем периоду, а чије смо жртве били и ми сами у том периоду. Свакако да ћемо подићи свој глас, свакако да ћемо се залагати да се са овако нечим престане. Сама чињеница да су  нам ове налепнице донели сами грађани, говори о поверењу које грађани имају у СНС, и говори о чињеници да овде неко покушава да се служи методама којима се раније нико није служио. Ово је за пристојну, модерну Србију, за коју се сви залажемо, потпуно неприхватљиво“, завршио је Селаковић.

 

Преузмите транскрипт конференције