Вести

Стефановић: Још одлучније против наркодилера

У Термоелектрани "Никола Тесла" у Обреновцу данас је спаљено 565 килограма заплењених наркотика укупне вредности већој од милијарду динара.
 
Спаљивању хероина, хашиша и марихуане, коју је одузела полиција у претходном периоду, присуствовао је министар полиције Небојша Стефановић који је најавио још одлучнију борбу против наркодилера.
 
Стефановић је истакао и да је данашње уништавање обављено по еколошким стандардима и да се тиме не угрожава здравље грађана.
 
Он је додао да ће се са праксом спаљивања наркотика наставити у наредном периоду још чешће, подсетивши да је слична акција била организована само једном у у последњих 15 година.
 
Стефановић је истакао да су за дрогу која је данас уништена донете одговарајуће пресуде надлежних судова из Ниша и Краљева, а да су неке од количина биле заплењене још током 1995. године.
"Поступање државе и МУП-а у борби против наркодилера, у чему је важан корак и уништавање заплењене дроге, у будућности ће бити јос веће", рекао је министар полиције.
 
Он је, у том контексту, нагласио да је полиција у првих шест месеци ове године повећала заплену свих врста наркотика, а посебно хероина.
 
Према његовим речима, држава је потпуно одлучна у борби против организованог криминала и крујумчарења наркотика, како би омогућила да наркодилери буду прошлост.
 
Са ставом министра полиције, да се дрога мора чешће спаљивати на транспарентан начин у присуству надлежне комисије и медија, сагласио се и министар здравља Златибор Лончар који је истакао да нема разлога да заплењена дрога "стоји по фиокама и сефовима".
 
Инсистираћемо да то буде рађено чешће, можда чак и једном месечно, рекао је он, објаснивши да проблем са заплењеним наркотицима мора да се реши због свих нас.
 
Лончар је навео и да је по статистичким подацима осам одсто млађих од 16 година пробало неку врсту дроге и "да морамо да урадимо све да променимо те параметре".