Вести

Стефановић: У Приштини недорасли функцијама које обављају

Потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је поводом позива Кадрија Весељија да се „сви окупе против Србије“, да је то још један показатељ да приштинско руководство није дорасло функцијама које обавља и упозорио на одсуство реакције ЕУ и међународне заједнице.

"Весељи у својој изјави више пута позива на рат, прети Србији и позива друге земље да се, како каже, окупе против Србије. Иако је јасно да Весељи нема никакве капацитете да угрози безбедност Србије, забрињавајуће је што међународна заједница допушта овакву врсту ратнохушкачке реторике", рекао је Стефановић.

Стефановић истиче да треба, међутим, узети у обзир да озбиљније реакције Европске уније и међународне заједнице није било ни када је, пре неколико дана, Еди Рама у својим изјавама почео да прекраја границе у региону говорећи да је за њега „Косово део Албаније“.

"Зато не треба превише да чуди ни одсуство реакције на изјаву много мање значајног и утицајног политичара попут Весељија“, закључује Стефановић.

 

 

 

Извор: Танјуг