Вести

Весић: Београд се развија, само Ђилас пропада

Члан Предшедништва СНС Горан Весић одбацио је данас наводе председника Странке слободе и правде Драгана Ђиласа о завршном рачуну градског буџета за 2018. годину, наводећи да се сада много више инвестира и гради него у време док је Ђилас био градоначелник.

''Треба бити посебно глуп и злонамеран, као што је Ђилас, па да кажете како се у Београду инвестира свега 76 милиона евра годишње, док се у његово време инвестирало 250 милиона'', рекао је Весић и додао да ће само ове године почети инвестиција у постројење за прераду отпада на депонији Винча, чија је вредност 330 милиона евра.

Весић је истакао да се сада у Београду много више инвестира и гради него у време док је Ђилас био градоначелник, наводећи да тренутно у престоници има више од 400 кранова и 1. 500 градилишта.

''Да не говоримо о томе да данас у Београду не постоји слободан грађевински радник, јер се зида око милион и осамсто хиљада квадрата годишње, од чега милион квадрата издаје Град Београд, а око 800.000 Република и градске општине. Да не говоримо о томе да се на све стране реконструишу булевари, улице, тргови...'', навео је Весић. Како је додао, Ђилас једне недеље кука зашто се реконструише, а друге прича како се ништа не улаже.

''Разлог што Ђилас оволико лаже је у томе што је све што се ради у Београду мерило његове неспособности. Када градимо Београд на води, то је мерило његове неспособности, јер је и он хтео да изгради град на води. Када реконструишемо Савски трг, Славију или Трг републике, то је мерило негове неспособности, јер он није био у стању да то уради. Мерило његове неспособности је и када градимо нову аутобуску станицу јер је он требао да је гради'', рекао је Весић и наставио:

''Када решавамо проблем депоније Винча, то је такође мерило његове неспособности, јер је он требало то да ради пошто је Влада Србије још 2007. године донела одлуку да се то реши, али очигледно није нашао партнера са којим је био у добрим односима. Весић је додао да све ово говори о томе да Ђиласу јако лоше иде рачунање када је у питању Град, а јако добро када је он у питању.

''У време док је Ђилас био на власти више од 700 милиона евра прихода су имале његове фирме'', рекао је Весић и упитао да ли је нормално да неко ко је државни функционер има толике стотине милиона евра прихода на својим фирмама? Како је додао, добро је што нико нормалан не може да верује у глупости које Ђилас изговара, јер сваки грађанин Београда на сваком кораку може да види кранове и да се град реконструише.

''Када би се градило онако како је он радио, заиста се у Београду ништа не би радило'', оценио је Весић. Навео је да да је данас просечна плата у Београду већа за око сто евра него у време док је Ђилас био градоначелник. Истакао је да данас у Београду посао има скоро 720.000 људи, а да је у Ђиласово време имало 560.000 и додао да данас возачи у ГСП-у имају сто евра већу плату него у време када је Ђилас био градоначелник.

''То све говори о томе како се Београд развија. Једино што се добро не развија, и то морам да признам да је Ђилас у праву, је да његов бизнис не иде добро. Ништа нисмо урадили да његов бизнис иде боље, јер ми водимо рачуна да се град развија'', закључио је Весић.

 

 

извор: Танјуг