Вести

Весић: Ђилас броји рупе, а Београд пут отерао скоро у банкрот

Члан председништва Српске напредне странке Горан Весић оценио је данас да тајкуна Драгана Ђиласа треба да је срамота да пребројава рупе по граду кад је, као градоначелник, предузеће Београд пут скоро отерао у банкрот и преко 1.200 радника оставио без посла.

"Сада када радимо успешно Ђилас то не може да преживи. Зато лаже", навео је Весић и додао да му је увек било занимљиво то што Ђилас има амнезију када су у питању дугови које је оставио у Београду.

"На дан када је Ђилас смењен са места градоначелника, укупан дуг Београд - пута био је 2,28 милијарди динара, а од тога, дуг према добављачима био је 730,2 милиона динара односно око 22 милиона евра", навео је Весић.

Данас ЈКП Београд-пут дугује само 150,1 милиона динара што, како каже, значи да је данас дуг 20 пута мањи.

"И тајкуна Ђиласа није срамота да оптужује руководство Београд пута да је неспособно! Па, бар су 20 пута способнији од Ђиласа и његових директора", наводи Весић и каже да је садашње руководство тог ЈКП вратило више од 20 милиона евра Ђиласових дугова и истовремено значајно обновило механизацију. Враћајући Ђиласове дугове, купили су, наводи Весић, по два мини багера и виљушкара, глодалицу, финишер, девет путарских возила, мобилну бетонску базу, миксер за бетон, осам теретних возила носивости до 600 кг, 12 покретних компресора, седам комбинованих машина, 10 кипера 6x4 и 10 4x4. Такође, купљено је по 10 вучених посипача и комплета опреме за зимску службу (раоник и посипац), као и два термо контејнера, цистерна за гориво, багер точкаш, машина за постављање банкина, по две машине за постављање ивичњака и за обележавање коловоза.

Весић је додао да до краја године стиже још 25 камиона 4x4 за чишћење снега и седам ваљака.

Према његовим речима, након свега тога је тек дошао ред да предузеће на лизинг изнајми аутомобиле средње и ниже категорије за инжењере који раде на терену. Београд-пут има 44 инжењера, грађевинске, саобраћајне, машинске и електро струке, који предано раде на побољшању квалитета саобраћајница и саобраћајне опреме.

"Ђилас који не излази из џипа и који шета са обезбеђењем би да спречи да инжењери и радници Београд пута имају добре услове за рад!?", наводи Весић и додаје да то планира исто као што је организовао да његови хулигани на демонстрацијама нападају раднике Градске чистоће.

Весић је додао да не сме да се заборави ни чињеница да Београд пут данас нема ниједног подизвођача.

"Све радимо сами. Отерали смо оне батице, милкице и ђурице који су за време Ђиласа радили посао уместо Београд пута", казао је Весић.

 

 

извор: Танјуг