Вести

Весић: Ђилас против инвестиција јер њему нису потребне

Упорност са којом Драган Ђилас напада сваку инвестицију у Србију и свако ново радно место је злочин према сопственој земљи, изјавио је данас Горан Весић, члан Председништва СНС.

"Како другачије назвати понашање човека који покушава да буде политички лидер опозиције а који прети страним и домаћим инвеститорима покушавајући да их отера из Србије? Те претње су једино у чему је Ђилас доследан, без обзира да ли је у питању Београд на води, ПКБ, РТБ Бор или нова фрабрика гума у Зрењанину. За Ђиласа је сваки инвеститор у нашој земљи који запосли једног грађанина или грађанку Србије злочинац", навео је Весић

Он је, у писаној изјави, додао да је Ђилас против инвестиција зато јер њему, који је зарадио милионе евра док је био на власти, инвестиције нису потребне.

"Док је био Тадићев директор Народне канцеларије, Коштуничин министар и тајкунски градоначелник, инвестирао је сам у себе, а на рачун Србије, да је обезбедио чукунунуке. Ђилас је 2007. године пријавио сам да од имовине има женину кућу на Дедињу, аутомобил марке САБ из 2003. године и 70.000 евра уштеђевине. После одласка са власти, 2016. године, сам је пријавио да има само у некретнинама 24 милиона евра. Стекао је док је био на власти 50 милиона евра, а његове фирме које су радиле између осталог са државном телевизијом и Студијом Б, чији је оснивач Београд чији је градоначелник био, оствариле су промет од 180 милиона евра", истакао је Весић и додао:

"Зато је Ђилас данас против сваке инвестиције у Србију јер његов сан је сиромашна Србија којом он управља, без инвестиција и без посла за људе, у којој је све државно где он додељује милостињу сваком грађанину да би могао да преживи. Јер он се обогатио и он је своју приватизацију државних ресурса спровео."

Весић напомиње да је кукање Ђиласа над судбином ПКБ-а плакање зато што овај комбинат није постао његов плен како је и планирао када га је преузео.

''Не интересује Ђиласа судбина запослених, ни то што ће имати веће плате, више посла, а град Београд квалитетнију робу, јер он неће да заради ништа.

На несрећу Ђиласа, а на срећу Србије, у нашу земљу се инвестира, људи добијају посао, а плате и пензије расту. Томе би требало да се радују сви политичари, без обзира да ли су на власти или су у опозицији.

Али не и Драган Ђилас. Јер ко ће у Србији која се развија и у којој људи имају посао да слуша његове глупости о томе како све треба да буде државно осим продаје секунди и ТВ права, јер на томе се он богати и како сви људи треба да имају исте плате осим њега који се обогатио на рачун државе?" додаје Весић.

 

 

 

извор: Танјуг