Вести

Весић: Српска напредна странка неће пристати на захтев опозиције

Српска напредна странка (СНС) ће наставити да учествује у разговорима власти и опозиције, рекао је члан Председништва СНС Горан Весић и додао да они неће пристати на захтев опозиције “да се Александру Вучићу забрани да се бави политиком” и да се незаконито промени састав РЕМ-а.

Весић је поручио да ће СНС радити у складу са законом, да је та странка спремна да разговара и оценио да је на састанку било врло конструктивних предлога.

“Нажалост, део опозиције је ово схватио као могућност да (Драгана) Ђиласа врате у РЕМ и РТС и могућност да се ми договоримо да се Александру Вучићу забрани да се бави политиком”, рекао је Весић.

Весић је истакао и да је законска процедура у вези са избором чланова РЕМ-а јасна и да је за смену неопходно да се на седници тог регулаторног тела утврди да је неко прекршио закон и да се тек онда у Скупштини Србије може гласати о томе...

“Ми поштујемо закон и у овој земљи ће се радити по закону. Када неко други буде на власти ако га грађани изаберу, онда можда не морају да поштују закон и можда могу хајдучки да смењују чланове РЕМ-а”, рекао је Весић.

Весић је додао да је део опозиције данашњи дијалог схватио као начин да им се омогући да дођу на власт, али без избора и да заузму све медије, те да уређују ко ће шта да пише.

“Док ми будемо имали већину, грађани ће бирати власт, а неће се бирати на скуповима”, рекао је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг