Вести

Вучевић: Изградња првих 548 станова за службе безбедности 7. августа

Изградња првих 548 станова у Новом Саду за припаднике служби безбедности, полицију, БИА, војску, затворску стражу почеће 7. августа у насељу Југовићево, поред касарне, рекао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић.

Он је најавио да ће почетку радова присуствовати и премијерка Србије Ана Брнабић. "Првих 548 станова је прва фаза овог пројекта и очекујемо да први станови буду усељени крајем 2020. године. Потом нас чека још 1.472 стана у другој фази исто на Југовићеву. Припадници служби безбедности за ове станове плаћаће 500 евра по квадратном метру.

Град је урбанистичким плановима у том делу предвидео и изградњу вртића и школе", рекао је Вучевић. Он је о изградњи станова за припаднике служби безбедности говорио и у контексту изградње станова за избеглице и социјално угрожене породице у Ветернику, то је у току, а на šшта се чекало скоро 11 година, јер су грађани, како је рекао, пружали отпор таквој идеји.

"Нови Сад готово 11 година није желео да прихвати иницијативу и финасијску подршку за изградњу станова за избеглице и социјално угрожене породице у Ветернику. Ми смо пре три године донели одлуку о том пројекту и сада увелико траје прва фаза тих радова. Ово говорим и у контексту два дана пред обележавање годишњице Олује, страдања Срба у Српској Крајини", рекао је Вучевић.

Говорећи о изградњи станова за службе безбедности, у насељу Југовићево, Вучевић је подсетио да ће у том делу града бити изграђен и Ателтски центар, са атлетским стадионом и двораном. "Крајем следеће године очекујемо готов пројекат ателтетског центра, тако да ће тај део града, где ће живети готово десет хиљада људи, комплетно бити опремљен свим садржајима који обезбеђују квалитетан живот људима", рекао је Вучевић.

 

 

Извор: Танјуг