Вести

Вучевић: Ово је сусрет светског са европским прваком

Потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe Милош Вучевић најавио је високог функционера КП Кине као "човека који је десна рука председника Си Ђинпинга, један од главних оперативаца КП Кине и један од најважнијих људи у целој Кини, а тиме и у целом свету“.

"Ово је сусрет пријатеља и данас ће представник светског првака у политичком раду разговарати са европским шампионима, што све остале странке у Европи могу само да уче од вас. Господине Јанг, ово су прекаљени политички борци, људи који су изнели многе победе, непобедиви и за многе партије у Европи, узор како треба радити“, поручио је Вучевић.

Вучевић је оценио да је данашња посета потврда нераскидиве сарадње две државе.

"Настављамо оно што су два председника утврдили и дефинисали, а ми на овом оперативном страначком нивоу спроводимо у најбољој намери. Ми смо, као народ и као држава, захвални НР Кини на принципијелном ставу и поштовању међународног права, признавању територијалног интегритета и целовитости суверенитета Републике Србије. Као што Србија познаје само једну Кину и искључиво види Пекинг и владу у Пекингу као адресу с којом се разговара. За нас ту нема никакве дилеме“, рекао је Вучевић.

Вучевић је посебно захвалио Кини на инвестицијама које су помогле опоравку Србије и, како је рекао, буквално спасавале одређене крајеве Србије, где је био угрожен опстанак народа.

 

 

Извор: Танјуг