Вести

Вучић: Будућност Србије биће много боља него њена прошлост

Много деценија смо чекали овај дан, а биће још много добрих вести, поручио је данас председник Александар Вучић, поводом, пуштања у саобраћај новог ауто-пута "Милош Велики" и истакао да ће будућност Србије бити много боља него њена прошлост.

Председник је, код тунела Бранчић, на новој деоници ауто-пута, обраћајући се новинарима, захвалио свим председницима општина, који су их данас чекали, глумцу Ненаду Јездићу који је читао речи кнеза Милоша, гостима из Црне Горе и БиХ, Андрији Мандићу и Милораду Додику, амбасадорку Кине Чен Бо, који су данас увеличали славље.

"Хвала грађанима Србије. Много смо деценија чекали на овај дан. Још много добрих вести ће бити", поручио је председник Вучић.

Вучић је поновио да ће до 2021.године бити завршене и деонице Сурчин - Нови Београд и Чачак - Пожега, што је од огромног значаја за Србију и повезивање са Црном Гором и БиХ и грађане који тамо живе.

"Срећан сам и поносан. Много добрих дела је пред нама. Молим вас за подршку пристојној Србији, која ради и гради. То је најважније", поручио је Вучић.

Вучић је додао да је срећан што је данас био део ове велике манифестације, захвалио се и новинарима на труду и раду, извештавању о новој деоници и додао да је срећан што је на лицима новинара који политички другачије размишљају видео осмехе и озарена лица људи који верују.

"Ја верујем да ће будућност Србије бити много боља него њена прошлост, али морамо још више да се боримо, уз више труда и рада. Уверен сам да ћемо моћи заједно велике резултате да постижемо, да Србију наставимо да мењамо онако како смо почели", поручио је председник.

 

Нико народу не може да поквари радост

Вучић je поручио данас да нико народу не може да поквари радост што је добио ауто-пут "Милош Велики" после 74 године.

Вучић се тако осврнуо на критике опозиције констатујући да није видео "од свих тих који критикују да су метар ауто-пута изградили".

"Било је покушаја и боље је да нису градили. Можда ћемо неки месец да закаснимо, али урадићемо", нагласио је Вучић коментаришући критике да се каснило са ауто-путем Обреновац-Чачак.

Када је реч о критикама везаних за моравски ауто-пут, подсетио је да он тек треба да се гради.

"Много гледате Ђиласове телевизије. Смејао сам се коментарима како шлепер не може да прође путем Љиг-Чачак. Слушао сам глупости сваког дана. Али нико не може народу да поквари радост да је добио ауто-пут после 74 године", истакао је Вучић.

Указао је да на Моравском ауто-путу раде најугледнији светски инжењери и да не треба да брину, да ће се тај пут, о којем опозиција није ни сањала, градити. "Биће све урађено по светским стандардима. Планирам да га отворим до 2021. као и све остале ауто-путеве", поручио је Вучић.

Негирао је и тврдње да се отварање путева може сматрати предизборном кампањом.

"Ово радимо пет година. За ово морате да скупљате паре. Одакле паре Србији за ауто-пут? Овај је коштао милијарду евра, а нисмо повећали јавни дуг. Имамо паре јер смо имали озбиљне реформе од 2014... Народ је то зарадио, паметном домаћинском државом", објаснио је Вучић.

Истакао је да Србија не даје под концесију своје путеве, већ их држи под својим рукама да може зарадити за изградњу нових.

"Можете дати речне и зрачне луке у концесију, јер неки можда знају боље да управљају њима, али не и путеве", рекао је Вучић.

Упитао је који је ауто-пут опозиција изградила док је била на власти, а на помињање моста на Ади, рекао је да је под његовом влашћу грађено више мостова и да се о томе чак и не прича, те да ће мост преко Колубаре бити дупло тежи и важнији.

На питање зашто сада попушта опозицији, подсетио је на народну пословицу "паметнији попушта".

"Сада пристајем на све. Демократија је учинила своје. Хоћете бирачке спискове, ево дајем вам их", нагласио је Вучић.

На захтеве опозиције за променама у РЕМ-у и РТС-у рекао је да су сада постали стручњаци и мешају се у независне институције.

"Мењали су они како су хтели" подсетио је Вучић.

Упитан да ли је прочитао 42 захтева опозиције рекао је „све може“.

Што се жена припадница Кобре које штите Председништво тиче истакао је да оне могу једнако лагано да реше проблем као мушкарци, и да нема ништа сексистички у томе што су постављене да чувају ову зграду.

На крају упитан што је Милорад Додик толико често у Србији на разним догађајима, Вучић је одговорио питањем: "Је л' смета Милорад? Ја се радујем када је ту и када су представници РС и БиХ ту. Мени никада не смета".

Ми повезујемо наш народ, повезујемо се са Бошњацима. Чувамо мир и поносимо се тиме што се повезујемо, како све време до сада нисмо могли“, рекао је Вучић.

 

У Србији су најбоља вина

Вучић је навео да је винарска индустрија у Србији најбоља у региону по односу цена-квалитет.

"Ако нисмо бољи, бићемо за годину, две бољи и од Хрватске, Бугарске и Румуније, што није лако, јер они имају новац из европских фондова. Они се хвале, можда имају бољи маркетинг, али ја вам нудим да пробате вино и видећете да за исту цену у Србији можете да набавите најбоље вино и то различите сорте", рекао је Вучић.

Верује да би се у Кини радо пила српска вина.

Председник је захвалио свим винарима што им није било тешко да дођу на велики и важан дан за Србију и представе своје производе.

"Овде су гостољубиви људи, а ово је велики догађај за целу Србију", рекао је Вучић.

 

Србија и Кина - челични пријатељи

Србија и Кина су челични пријатељи захваљујући ангажману и напорима председника Си Ђинпинга, рекао је Вучић.

Одговарајући на питање кинеског новинара, Вучић је похвалио рад компаније "Шандонг" на две деонице ауто-пута "Милош Велики".

"Имали су тежак посао, посебно после поплава, решили су све проблеме и најкомпликованији део - тунел Бранчић. Бескрајно сам захвалан, верујем у даље уанпређење сарадње са Кином", рекао је Вучић и пожелео кинеским фирмама што више посла у Србији.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк