Вести

Вучић: Колико је Србија снажнија, толико ће и њена војска бити јача

Председник и врховни командант Војске Србије Александар Вучић обишао је касарну "Топлички устанак" у Куршумлији у којој су размештена два механизована батаљона 3. бригаде копнене војске, уз поруку да је војска увек била одраз снаге Србије, и да ће зато њена војска бити јача онолико колико је Србија снажнија и јача.

Председника је поздравила почасна чета и поднет му је рапорт, након чега је са министром одбране Александром Вулином и начелником Генералштаба Војске Србије обишао војнике и разговарао са њима.

Вучић се захвалио војницима што се, како је рекао, добро осећа у улози врховног команданта када види спремне и обучене војнике који воле Србију више од свега.

"Дошао сам да кажем две ствари. Прва је да ћемо наставити снажније опремање, улагање у оружје, али и истовремено уз раст плата, неупоредиво лакше могућности да решите стамбено питање и ваш животни стандард. У децембру имаћете прву плату увећану за девет одсто", најавио је Вучић.

Изразио је уверење да ће држава бити у могућности да сваке године обезбеђује повећање плате Војсци.

"Дошао сам да кажем да знате да је војнички посао сигуран посао, и да можете своје супружнике и децу да издржавате, или да заједнички обезбеђујете будућност за вашу децу. Уверен сам да пре пет или шест година, када смо говорили о бољим условима за живот војника многи нису веровали, а данас знам да видите да можемо боље и да се ствари поправљају", рекао је Вучић.

Вучић је указао да је присуство војске значајно народу Топличког краја, како у економском тако и безбедносном смислу и истакао да намерава да појача овај део Србије у економском.

Због тога ће, пренео је, додатних 400 војника бити упућено у Куршумлију, као додатни економски подстрек за наш народ.

"Ово ће нам бити један од најснажнијих центара у земљи“, констатовао је Вучић.

Вучић је изразио уверење да ће у годинама које долазе војници бити још задовољнији иако зна колико воле и колико су посвећени њеном напретку и напретку Србије.

"Видео сам по списку да има момака из свих крајева бивше Југославије - Срба из Крајине, РС, Црне Горе и са КиМ. То показује колико сви можемо да будемо уједињени у љубави према Србији", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да није дошао у касарну да одржи обичан говор, већ да каже хвала, јер сви знају колико је у војсци било тешко пре 5 или 7 година, те подсетио на изјаву бившег начелника Генералштаба Диковића, за којег је рекао да је јуначки официр, који је рекао да су нам скоро укинули војску.

"Данас видите шта имамо у ваздуху и противаздушном деловању, као и свим другим областима војске", констатовао је Вучић.

Поновио је захвалност војницима за љубав према Србији, и што зна да сви они знају да ако затреба да морају да размисле да њихови животи ништа не морају да значе.

"За то сте школовани и плаћени. Бескрајно хвала за безграничну љубав према отаџбини. Даћемо све од себе да вас никада у такву ситуацију не доведемо", закључио је Вучић.

Након обраћања војницима, Вучић је присуствовао приказу оклопних возила једне механизоване чете и чете за подршку.

Председник је у касарни положио венац на споменик палим борцима 354. Пешадијске бригаде, који су настрадали првог дана НАТО агресије на Југославију.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк