Вести

Вучић: Моја врата су за чешке и српске привреднике увек отворена

Председник Александар Вучић поручио је да постоји жеља да чешки привредници долазе у Србију у још већем броју, као и да се подстакну српски привредници да извозе или инвестирају у Чешку.

Вучић је, на отварању Српско-чешког пословног форума, истакао да је задовољан што види привреднике из Чешке у Београду, али и велики број српских привредника заинтересованих са сарадњу са том земљом. То показује колико је напредна чешка економија, али показује и да се српска економија полако, али сигурно опоравља - имамо уређене јавне финасије, под контролом, са смањивањем јавног дуга, суфицит у буџету четврту годину за редом, истакао је Вучић.

"Нема те врсте финансијских или неких других макроекономских ризика за улагање чешких привредника", подвукао је Вучић.

Вучић је рекао да Србија жели значајно да подигне ниво инвестирања у земљу, те подсетио да је Чешка, са последњим улагањима у Теленор и Теленор банку, као и у Књаз Милош, постала четврта земља по нивоу инвестиција у Србију.

"Ми смо 12 или 13 трговински партнер. То можемо да појачамо, иако смо више него утростручили трговинску размену у последњих 10 година", рекао је Вучић.

Вучић је поручио да ће се, тамо где постоје проблеми, као што је случај са Чешким домом, настојати да се нађу најбоља решења. "Ово је моје обећање вама - да ћу се и лично бавити сваким проблемом, јер желимо да долазите у већем броју у Србију, да улажете у нашу земљу", рекао је председник Србије.

Вучић је навео да жели да подстакне српске привреднике да извозе што више у Чешку, а, они који имају новца, и да инвестирају у ту земљу.

"Моја врата за све чешке и српске привереднике биће увек и у потпуности отворена", поручио је Вучић. Додао је да, што се тиче државне сарадње и сарадње са државним  компанијама, постоји апсолутна отвореност за чешке инвестиције. "Добродошли сте у нашу земљу. Уверен сам да ће наша сарадња бити на још вишем нивоу", закључио је Вучић.

 

 

Извор: Танјуг