Вести

Вучић: Насиље и фашизам у Србији немају будућност

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, поводом упада Бошка Обрадовића и његових следбеника у Скупштину града Београда, да фашизам нема будућност у Србији.

„Позивам грађане Србије да не брину због последњег фашистичког упада Бошка Обрадовића и његових следбеника у Скупштину града Београда. Извињавам се женама што су морале да трпе нападе, физичке, претње шамарчинама које је директно изговарао одборник Милош Павловић, које су морале да трпе упаде у Скупштину града непозваних лица, јер Обрадовић није никакав одборник у тој скупштини, није из Београда и никада се није кандидовао на београдским изборима", нагласио је Вучић.

Истакао је да је Обрадовић упадао са својим следбеницима у жељи да блокирају једног од функционера града, као што су радили само Јобик у Мађарској и нацисти под Адолфом Хитлером.

„Те фашистичке идеје у Србији неће проћи. Позивам институције Србије да обављају свој посао. Фашизам у Србији нема будућност. Демократија је облик који смо и који ћемо да негујемо и у будућности", подвукао је Вучић.

Вучић је истакао да Обрадовића следи апсолутна мањина, која је, међутим, веома агресивна.

"Фашистичку идеологију можемо и морамо да победимо само ми који желимо демократску, озбиљну и одговорну Србију", поручио је Вучић.

Србија се налази на добром путу.

"Наставићемо да отварамо фабрике, да поправљамо све што је бивши режим лоше оставио, да радимо тешко и напорно, да се боримо са грађанима и да осигурамо будућност за нашу децу", рекао је Вучић.

Вучић је захвалио женама, које је назвао величанственим, њих око 70-80, у Скупштини града, које су показале да су у стању да се супротставе фашизму, да га победе вољом и храброшћу.

"Она слика на којој се даме држе за руке, и како су одбраниле једну институцију од фашистичког лидера Бошка Обрадовића, је најлепша слика Србије. То је слика Србије будућности", подвукао је председник.

Како је рекао, те жене су данас показале и мушкарцима да и они могу и морају да имају снаге да се изборе са фашизмом.

"Идеологију Обрадовића, коју подржава апсолутна мањина, али агресивна мањина, можемо и морамо да победимо само ми који желимо слободну, демократску, озбиљну и одговорну Србију", рекао је Вучић.

Додао је да су жене које су ту биле на заказаном састанку стале у одбрану своје земље, институције и победиле насилнике и заслужују дивљење.

"Волео бих да сам могао да будем функционер Скупштине града, да бар на неко време могу да поделим дивљење са њима. Бескрајно им хвала што су нам свима показале пут слободе и како се бори против фашизма", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да је недопустиво да нападају новинарке зато што се не слажу са њима, да упадају људима на радна места или да скидају знакове зато што негде неко нешто ради, што није био случај у време претходне власти.

"То да нечији одборници прете женама шамарчинама, да прете и на највулгарнији начин вређају новинаре, и да то не наиђе на осуду, јер је готово постало нормално - је нешто што не сме да буде Србија и зато ће Србија да се избори са тим злом", подвукао је Вучић.

Вучић је поручио да ко у институцијама не буде радио свој посао, нека се склони, јер су Србији потребне институције које поштују закон и делују у складу са законом.

"Не може група од 70, 100 или 7.000 људи да малтретира све друге, који само хоће да у складу са уставом и законом раде свој посао", рекао је Вучић, подсетивши да је слобода кретања Уставом гарантовано право и да се никоме не може ускраћивати.

Вучић је позвао грађане да не следе овакве идеје, већ да у складу са демократским принципима, на демократским изборима гласају за кога желе и бирају своју будућност.

"Али, насиље у Србији неће проћи а држава ће са насилницима и силеџијама умети да се обрачуна", закључио је Вучић.

 

Насиље неће бити дозвољено никоме

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, поводом најава лидера опозиције да ће током протеста у суботу, 6. априла, отићи до зграде ТВ Пинка, да им неће бити дозвољено да упадну на ту телевизију и да насиље неће бити допуштено никоме.

Вучић је истакао да не жели да на било који начин наседне на провокације СзС, које су, каже, све време упућене на полицију, не би ли изазвали неку реакцију.

"Полиција ће морати да реагује на неки начин и у неком тренутку", рекао је Вучић и додао да сви треба да виде "о каквим силеџијама је реч".

"То што шутирају полицајце, замахују на жене, уносе тестере, вешала, то није случајност - , то је навика, а држава ће морати да реагује", подвукао је председник.

Вучић је гарантовао новинарима да им се ништа неће догодити и да их нико неће тући.

 

Три девојке - Андреа, Маша и Наташа истерале фашисту

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас, поводом покушаја упада Бошка Обрадовића и његових следбеника у Скупштину града Београда, да лидери опозиције, што им је нижа популарност и што је мање људи који су спремни да их прате, постају хистеричнији и приступају све насилнијим методама.

Вучић је рекао да држава има механизме да то убудуће спречи, али да јој је било важно да људи виде да избегава сукобе, као и да покаже на шта су силеџије и насилници спремни.

Навео је да је прекршен закон јер скуп никоме, осим новинарима једне медијске куће, нису пријавили.

"Нису у Скупштину града упадали само одборници. Један од њих је срамота за људски род, а то је одборник са листе непостојеће странке Драгана Ђиласа Милош Павловић који је претио шамарчином једној девојци, који је замахивао руком“, рекао је Вучић.

Вучић је пренео и да је тај исти одборник показивао знаке охолости и бахатости и када је замољен да хитна помоћ прође и помогне Светлани Тршљанин.

Говорили су да се "фолира" и неприлично се понашали, додао је Вучић.

"То су људи који би требало да преузму власт у Србији. Ја сам лично шокиран", нагласио је Вучић.

Вучић је рекао да што је нижа популарност тим људима, што је више грађана схватило какве су силеџије и насилници, они постају хистеричнији и приступају све насилнијим методама, јер разумеју да никога и ни у шта не могу да убеде.

„Бескрајно хвала женама за лекцију одржаној Србији, за осмехе које су имали када су људе које су предвођене фашистом истерале из Скупштине града. Андреа, Маша и Наташа три девојке, жене истерале су фашисту из Скупштине града, где није ни смео да буде“, подвукао је Вучић.

Рекао је да Србија не треба да брине и да ће власти наставити са убрзаним економским развојем, чувањем мира, нормалности, пристојности и одбрани демократског друштва.

 

 

Извор: Танјуг/ТВ Пинк