Вести

Вучић: Приватизација Железаре коначан циљ државе

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је приватизација Железаре Смедерево коначан циљ државе, да је желео да се потпише уговор са Есмарком надајући се спасу за ту компанију, али да Србија није добила ни минималне гаранције од те америчке компаније.

"Желимо да "менаџмент сервис агримент" врло брзо заменимо приватизацијом, не желимо да држава буде власник Железаре. То нам није боље решење, али пошто нисмо успели са приватизацијом, онда идемо на нешто лошије решење - "менаџмент агримент", рекао је премијер новинарима на Београдском сајму где је обишао штанд Ер Србије.

За годину-две, најавио је, поново ће се ићи у процес приватизације Железаре. "Урадићемо све што можемо, поштено, одговорно и озбиљно и уверен сам да ћемо направити добар резултат", казао је премијер истакавши да је цела влада уложила велики рад и труд, али да од америчке компаније није добила ни миналне гаранције.

У јавности се, казао је, о преговорима са Есмарком причало са пуно лицемерја, те да су га оптуживали и да је тај уговор намештен и унапред припремљен.

Жао му је, поновио је, због тога што уговор није потписан јер је био уверен да ће то бити бити спас за српску челичану.

 

Не мешам се у писање и рад медија

Вучић је изјавио да се не меша у писање и рад медија. "Шта хоћете, да будем цензор и да кажем да нешто не смете да пишете. Не мешам се у писање и рад медија", одговорио је Вучић новинарима на питање да прокоментарише писање листа "Одбрана", у којем је објављен текст "Заштитник против заштитника".

Премијер је, коментаришући изјаву европског комесара за суседску политику и преговоре о проширењу Јохана Хана о стању у медијима у Србији, рекао да је потпуно сагласан са њим и да је то важно питање, али да све тврдње о стању у медијима морају да буду засноване на чињеницама.

Вучић је рекао и да у изјави портпаролке Маје Коцијанчић, која је уследила после Ханове изјаве, не види ништа спорно, већ да је само указано да је то критично важно питање у Србији.

"Сагласан сам са тим, као и да ствари треба да буду засноване на чињеницама, а не на гласинама. Ниједну реч примедбе немам на то, иначе бих већ реаговао. Знате да ми није никакав проблем да одговорим ни Маји Коцијанчић, ни свима њима", рекао је Вучић.